Hlavní obsah

Litvínov už nepočítá s Prorokem, Kopeckým a Nikolovem

LITVÍNOV

Hokejový útočník Ivo Prorok končí v extraligovém Litvínově. Dvanáctý tým letošního ročníku se rozhodl se sedmatřicetiletým vicemistrem světa z loňska z Rigy neprodloužit smlouvu. Stejně tak nebudou v dresu Chemopetrolu působit forvard Milan Kopecký a obránce Angel Nikolov. ČTK to sdělil tiskový mluvčí klubu Vladimír Novotný.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Ivo Prorok (vlevo) v Litvínově skončil

Článek

Klub se naopak dohodl na prodloužení kontraktů s pěticí hokejistů. Obránce Petr Punčochář a útočníci Peter Jánský s Františkem Lukešem uzavřeli nové dvouleté smlouvy, Jan Hranáč s Vladimírem Gýnou podepsali na další rok. Lukeš má v novém kontraktu zakotvenou možnou opci.

Prorok během své kariéry oblékal především dres mateřského Litvínova a s různými přestávkami se do severočeského klubu vracel. Dres Chemopetrolu oblékl znovu i po angažmá v druholigovém švýcarském klubu Grasshoppers Curych, ve Zvolenu či v dánském Esbjergu a po působení v dalších extraligových klubech.

Na konci minulé sezóny hostoval Prorok ve Slavii a od trenéra Aloise Hadamczika se dočkal i nominace na světový šampionát. V této sezóně nasbíral v 51 zápasech 23 bodů za devět branek a 14 asistencí.

Kopecký strávil po příchodu z pražské Slavie v Litvínově jedinou sezónu, Nikolovův comeback na sever Čech také trval jen rok. Bývalý reprezentant loni oblékl dresu Chemopetrolu po pěti letech, které strávil v Jyväskylä, Novokuzněcku, Moře a také Liberci, Spartě a Znojmě.

Reklama

Související témata: