Hlavní obsah

Pardubice spoléhají na rychlík

PARDUBICE

Speciálně vypravený vlak plný fanoušků přijede v neděli i pondělí podpořit hokejisty Pardubic, při jejich pokusu zvrátit finálovou sérii hokejové extraligy. Situace východočeského týmu ale vypadá po úvodních dvou zápasech hodně špatně. Žádná výhra na kontě, navíc Sparta v play-off doma už druhou sezónu nenašla přemožitele.

Článek

Pardubice si ve své hale oba zápasy pokazily samy, kupily chybu na chybu. „Děláme spoustu hrubek, pouštíme Spartu do mnoha přečíslení a ona nás trestá,“ řekl pardubický trenér Miloš Říha, který zvažuje změny ve složení útoků.

Velkým pardubickým problémem je ale zatím hlavně defenzíva. Ve čtvrtek kvůli zraněným tříslům, sledoval nejproduktivnější bek play-off Aleš Píša zápas jen z hlediště, jeho týmový kolega Martin Čech zase nastupuje se zlomeným palcem levé ruky. Gólman Ján Lašák měl za první dvě kola play-off nejlepší statistiky, ale ve finále inkasoval dohromady deset gólů a spoluhráče moc nepodržel.

Pardubičtí si plánovali, jak se zkusí dát do kupy hlavně psychicky. „Zápasy v Praze budou určitě jiné, to Sparta bude muset tvořit hru,“ říká útočník Dušan Andrašovský. Třináctizápasovou šňůru sparťanských výher v play-off chtějí Pardubice přestřihnout. „Bude to moc těžké, ale musíme se o to pokusit. Nezbývá nám než tam šlápnout a vyhrát,“ dodal slovenský forvard.

Nejlepší střelec play-off Petr Sýkora sice v závěru čtvrtečního zápasu inkasoval koňara, ale v Praze by měl být úplně fit.

Reklama

Související témata: