Hlavní obsah

Čaloun: Sérii chceme ještě vrátit do Pardubic

PRAHA

Zahnáni do kouta jsou ve finálové sérii hokejové extraligy pardubičtí hokejisté. I třetí finále s pražskou Spartou prohráli a pokud pondělní čtvrtý zápas nevyhrají, sezóna pro ně skončí. V neděli Východočechy obhájce titulu smetl 7:3, čemuž nezabránily ani dva góly Jana Čalouna. „Musíme v pondělí vyhrát a vrátit sérii do Pardubic,“ nastínil po zápase plány svého celku kanonýr Pardubic.

Článek

Pardubice v neděli na Spartě rychle prohrávaly 0:2, pak se jim ale podařilo vyrovnat. „První třetinu jsme byli lepší. Sice to bylo 2:2, ale měli jsme daleko víc střel a šancí. Bohužel jsme ve druhé třetině začali se Spartou hrát nahoru dolu, což jí přesně sedí,“ litoval Čaloun.

Domácí tak svému soupeři už poněkolikáté v sérii předvedli ukázkovou produktivitu. „To není jen dnešní zápas. Stejné to bylo i v předchozích utkáních.“ Do pondělního duelu musejí pardubičtí změnit svoji hru, dosud otevřený hokej se spoustou gólů vyhovuje sparťanům. „Musíme hrát víc ze zabezpečené obrany. Jakmile začneme se Spartou hrát nahoru dolu, tak to je náš konec,“ uvědomuje si zkušený útočník.

Čaloun po zápase připustil, že se svými spoluhráči už neměli na zvrat psychické síly. „Atmosféra na střídačce nebyla moc dobrá. Ten zápas ještě nebyl ztracený a trošku jsme to potom už odevzdali. To byla škoda, za stavu čtyři dva i pět tři se s tím zápasem pořád dalo něco dělat. Bohužel se nic nedostavilo,“ povzdechl si Čaloun, jehož ani dva vstřelené góly nerozveselily. „Vůbec mě netěší,“ řekl novinářům.

Pardubice jsou před pondělním zápasem odhodlané sérii prodloužit. „Zítra je naše poslední šance na zvrat a všichni k tomu tak přistoupíme.“ Nikdo tak nepřemýšlí nad statistikami, podle kterých ještě nikdy tým ve finále nepříznivý stav 0:3 na zápasy nezvrátil. „Nemůžeme myslet na to, že Spartu musíme čtyřikrát za sebou porazit. Zítra musíme vyhrát a vrátit sérii do Pardubic. Dneska si odpočineme, zítra nás čeká pravděpodobně nejdůležitější zápas sezóny,“ uzavřel odhodlaně Čaloun.

Reklama

Související témata: