Hlavní obsah

Salfický: Nemám strach, že bych chytal i v sobotu

V Pardubicích nakoukl brankář Dušan Salfický do velkého hokeje a řadu let byl miláčkem místních ochozů. V pátém zápase finále letošní sezóny extraligy nastoupil na důvěrně známém stadiónu znovu, ale v dresu soupeře. Ve druhé třetině vystřídal v brance Sparty Tomáše Dubu a snažil se zastavit nápor rozjetých domácích hráčů.

Článek

Kdy jste se dozvěděl, že v zápase nastoupíte?

Po druhém gólu mi trenéři řekli, ať jsem připravený. Po vystřídání jsem pak řekl Tomášovi, ať si ten hokej užije a moc o tom nepřemýšlí.

Jak jste se cítil po nástupu na led?

Ty první minuty byly ještě trochu takové tvrdé. Člověk stojí na střídačce a hecuje, pak se sice nějak rozkýve, ale přece jen to zápasové tempo je jiné než trénink. Byly to moje vůbec první minuty ve finále, takže když už nic, tak alespoň něco.

Kdy se zápas definitivně zlomil ve prospěch Pardubic?

Asi v první třetině, kdy jsme byli aktivnější, ale neskórovali. Tam možná kdyby něco padlo, tak to mohlo být jinak. Pak jsme inkasovali a nedokázali na to najít odpověď.

Máte alespoň radost z toho, že jste vychytal Petra Sýkoru při trestném střílení?

Tak potěšilo mě to. Ale myslím, že on si z toho taky moc hlavu neláme, že gól nedal. Dal ho ve druhý třetině a o dost důležitější.

Myslíte, že byste mohl nastoupit i v šestém zápase?

Ještě si asi sedneme s Pepou Brukem (trenér brankářů Sparty) a popovídáme si o tom. Když budu moct jakkoliv přispět, tak to udělám. Ale spíš se budeme snažit, aby byl Tomáš v klidu. Nemám strach z toho, že bych chytal.

Co bude na Pardubice platit?

Poslední třetinu jsme hráli aktivně a dobře a když na ni navážeme, bude to dobré. Nesmíme si ten poslední zápas nějak připouštět.

Necítíte přece jen, že vám to vedení v sérii začíná protékat mezi prsty?

Hrajeme šestý zápas doma, v nevýhodě jsou spíš Pardubice. Je to pořád otevřené. Kdyby nám někdo před začátkem série řekl, že budeme vést 3:2 na zápasy a pak hrát doma, tak bysme to brali hned.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice