Hlavní obsah

Navrátilec Franěk podepsal v Litvínově smlouvu na dva roky

LITVÍNOV

Hokejový brankář Petr Franěk, který se po jedenácti letech vrátil do Litvínova, podepsal s vedením Chemopetrolu smlouvu na dva roky. Klub to v úterý oznámil na své internetové stránce.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Franěk ještě v dresu Slavie

Článek

Dvaatřicetiletý mistr světa z roku 1996 již v minulých dnech zahájil s týmem letní přípravu. Místo v kádru uvolnil Fraňkovi o jedenáct let mladší Radek Fiala, kterého Litvínov uvolnil na roční hostování do prvoligové Komety Brno.

Franěk se po krátké pauze znovu objeví v české extralize. V průběhu uplynulého ročníku ztratil pozici gólmanské jedničky v pražské Slavii, která po nevydařeném startu do soutěže angažovala z Pardubic Adama Svobodu, a zbytek sezóny dochytal v německém Iserlohnu.

Franěk je odchovancem Litvínova, odkud v roce 1996 odešel do zámoří, kde působil v nižších soutěžích. V dresu Quebeku Nordiques, který si ho vybral v roce 1993 v osmém kole draftu, v NHL nenastoupil. V roce 1999 se vrátil do Evropy a po sezoně v Norimberku zamířil do extraligy, kde hájil barvy Karlových Varů a v lednu 2004 přestoupil do Slavie.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice