Hlavní obsah

Zraněný Leška chce stihnout první trénink na ledě

ZLÍN

Minimálně ještě osm týdnů bude nuceně odpočívat zlínský hokejový útočník Petr Leška. Před třinácti dny musel na operaci s přetrženým křížovým vazem v levém koleni a ve čtvrtek začne s rehabilitací. Začátek přípravy na ledě 23. července by ale chtěl stihnout.

Foto: archiv

Petr Leška.

Článek

Leška si zranění přivodil v posledním utkání základní části extraligy v derby proti Vsetínu. K poškození kolena došlo po nevinném souboji s protihráčem. "Hned po zápase jsem jel na vyšetření magnetickou rezonancí. Doktor mi řekl, že mám prasklý meniskus a přetržený křížový vaz, ale koleno bylo stabilní a mohl jsem hrát," řekl dnes jednatřicetiletý Leška novinářům.

Technický centr bez větších potíží absolvoval čtvrtfinále play-off a začátkem května se zapojil do přípravy na suchu. Jenže potom se zranění zhoršilo. "Při fotbale jsem vystřelil, dopadl na nohu a cítil velkou bolest. Pro jistotu jsem jel do Olomouce za doktorem Holibkou, který mi řekl, že koleno je nestabilní a bude nutná operace," uvedl Leška, jehož nyní čeká rehabilitace. "Začnu protahovat sval, noha potřebuje zesílit. Za dva týdny už bych měl chodit bez berlí a začít jezdit na kole. Kdyby to tak bylo, byl bych spokojený," řekl centr elitní zlínské formace.

Těší se na obnovenou spolupráci s Balaštíkem

Podle ošetřujícího lékaře by mohl být fit do zahájení přípravy na ledě. Leška věří, že následný dvouměsíční trénink mu bude stačit k získání formy před extraligovým startem. "Pokud nenastane zásadní problém a naplní se optimistické prognózy léčby, neměl by mít tréninkový výpadek vliv na mé výkony," míní Leška, jenž se už teď těší na obnovenou spolupráci s Jaroslavem Balaštíkem. "Jsem rád, že je Jarda zpátky. Byli jsme pořád v kontaktu, ale rozhodnutí, kam půjde, bylo jen na něm. Doufám, že nezapomněl střílet góly," usmíval se Leška.

Reklama

Související témata: