Hlavní obsah

Hokejisté Litvínova jako první začali další fázi přípravy

LIT´VÍNOV

Přestože do začátku hokejové extraligy zbývají ještě téměř dva měsíce, Litvínov dnes odstartoval druhou fázi přípravy. Severočeši se dnes sešli na stadionu Ivana Hlinky, kde již ve čtvrtek vyjedou na led. Trenérskému duu Jaroslav Hübl, Petr Rosol se hlásili až na nemocného Jana Bendu všichni hráči včetně dvojice posil Milan Vobořil, Petr Franěk.

Foto: Sport.cz

ilustracni foto

Článek

Chemopetrol v minulé sezoně nepostoupil do play off, i proto začal s letní přípravou i její druhou částí jako první extraligový tým. "Kostra mužstva zůstala pohromadě a věřím, že tým bude dostatečně silný," řekl ČTK Hübl.

Dalším posilám by se sice nebránil, ale klub podle něj za každou cenu hráče shánět nebude. "Stejně jako každý trenér bych byl rád, kdyby ještě někdo přišel. Musel by to ale být top hokejista. Zkoušet mladé hráče je zbytečné, to dáme radši příležitost vlastním juniorům," podotkl Hübl, podle kterého je navíc vše omezené trhem a cenou hokejistů.

LItvínov bude zkoušet odchovance

Litvínov tak počítá s tím, že vedle stávajících hráčů dostanou větší prostor odchovanci klubu. Vedle Jakuba Černého, jenž pravidelně hrál již v minulé sezoně, by se v nejvyšší soutěži měli představit například Karel Kubát, Jakub Maxa, Petr Lomička či David Zíma. "Od začátku přípravy se s námi připravuje pět nebo šest hráčů, se kterými počítáme. Uvidíme, jak na tom budou," řekl devětačtyřicetiletý trenér.

Tým, jehož hlavními postavami budou i nadále olympijští vítězové a mistři světa Robert Reichel a Jiří Šlégr, čeká v přípravě stejně jako ostatní kluby obnovený Český hokejový pohár. Litvínov se v základní skupině utká s Chomutovem, Kladnem a Karlovými Vary. Chemici se také představí na turnaji ve švýcarském Zugu. "Jsme rádi, že nás tam pozvali. Ve třech dnech nás tam čekají tři zápasy. Bude to jiný hokej, jiný styl," těšil se Hübl, jehož svěřence čeká první přípravný duel 3. srpna v Plzni

Reklama

Související témata: