Hlavní obsah

Brankář Lašák bude po operaci kolena šest týdnů mimo hru

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic se budou muset asi šest týdnů obejít bez své brankářské jedničky Jána Lašáka. Potíže s kolenem osmadvacetileté slovenské opory Moelleru totiž vyřeší operace, aby Lašák neriskoval vážnější potíže v průběhu sezóny. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Článek

"První potíže měl zhruba před dvěma týdny při zatížení na tréninku. Po jeho kompletním vyšetření a konzultaci s odborníky a lékaři jsme se to rozhodli řešit radikálně dle jeho uvážení a pocitů," řekl serveru generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý.

"Myslíme si, že by s tím Jánko mohl odchytat celou sezonu, ale nechceme se dostávat do rizika, že by se situace měla nebo mohla zhoršovat během sezony, protože vývoj se nedá očekávat." Mistra světa z Göteborgu z roku 2002, který předloni pomohl Pardubicím k titulu a letos s týmem došel až do finále, chtějí mít Východočeši v důležité části sezóny stoprocentně připraveného.

"Rozhodli jsme se k radikálnímu řešení. Jánko by měl rehabilitovat dalších dvacet dní až jeden měsíc, aby se do plného tréninkového procesu vrátil během šesti neděl," prohlásil Kusý. "S ohledem na soupeře a na osobní informace hráče o zdraví nebudeme po dohodě specifikovat rozsah jeho obtíží," dodal pardubický generální manažer.

Reklama

Související témata: