Hlavní obsah

Litvínov - Znojmo 4:2Litvínov otočil vývoj utkání se Znojmem a vyhrál 4:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Svoboda 0 : 1
10. Koma 1 : 1
16. Punčochář 2 : 1
35. Jánský 3 : 1
37. Jenáček 4 : 1
53. Padělek 4 : 2

LITVÍNOV

Litvínovští hokejisté zvládli vstup do nového ročníku extraligy a přestože v úvodu utkání proti Znojmu prohrávali, získali nakonec po výhře 4:2 první soutěžní body. Ještě do konce první třetiny se Severočeši dvakrát prosadili v přesilovkách, ve druhé dvacetiminutovce svůj náskok navýšili až na 4:1 a v závěru již pouze kontrolovali své bezpečné vedení.

Článek

Znojemský útočník Radek Haman tak jubilejní 700. zápas v nejvyšší soutěži výhrou neoslavil.

Hostující Orli vstoupili do utkání aktivněji, na konci páté minuty však mohl otevřít skóre Branda, když najížděl ze strany sám na Trvaje, ale neuspěl. O pár vteřin později však v oslabení napřáhl Svoboda a zaskočil Hübla v domácí svatyni. V 8. minutě mohl náskok Znojma navýšit Plášek, když se ocitl ve dvou velkých šancích během pár vteřin, tentokrát však Hübl svůj tým podržel.

Litvínovské hokejisty jako kdyby tento okamžik správně nastartoval a převzali i díky vybojovaným přesilovkám iniciativu. Tu poprvé zužitkovali v 11. minutě, kdy Machulda vydoloval puk u hrazení, předložil ho Komovi a ten střelou bez přípravy nedal Trvajovi nejmenší šanci. Pak sice vychytal Rindoše ve velké šanci znojemský gólman, ale v 17. minutě v další početní výhodě zamířil přesně Punčochář a skóre se přehouplo na stranu domácích.

Krátce před první sirénou skončil závar před znojemským brankovištěm další brankou domácích, tu však sudí Bolina neuznal. Pár okamžiků před jejím dosažením totiž přerušil hru, poněvadž Trvaj přišel o svou masku.

Domácí rozhodli ve druhé třetině

Klid na domácí hokejky mohl v čase 21:20 přinést Branda, jenž byl faulován v samostatném úniku, nařízené trestné střílení však proměnit nedokázal. Ve 25. minutě zahrozil v oslabení znovu znojemský Svoboda, ale vychytal ho Hübl a naopak vzápětí na druhé straně straně kluziště odmítl zvýšení náskoku Benda, když v obrovské šanci minul téměř odkrytou klec hostí. Litvínov byl lepším týmem, přesto mohl v polovině utkání srovnat Dopita tečí Bičánkovy střely, Hübl si však znovu poradil.

Ve 36. minutě přečetl přílišnou bohorovnost v rozehrávce Orlů Jánský, hostujícím zadákům vypíchl přihrávku napříč celou šířkou hřiště a svůj únik s jistotou zakončil přesnou polovysokou ranou. Za necelé tři minuty bylo na stadiónu Ivana Hlinky ještě veseleji. V nepřehledné skrumáži se dokázal nejlépe zorientovat Benda, posunul puk na Jenáčka číhajícího před prázdnou brankou a z této pozice zkrátka musel domácí útočník skórovat.

V závěrečné dvacetiminutovce se hrálo dlouho bez výraznějších momentů před oběma brankami. Domácí kontrolovali svůj náskok a hosté marně hledali cestu do šancí. Na začátku 54. minuty se však přece jen trefil Padělek a když šel zanedlouho po té na trestnou lavici již počtvrté v pátečním duelu Šlégr, svitla hostím naděje na bodový zisk. Hübl však za svá záda další puk nepustil ani při dlouhé hře Znojma bez brankáře a domácí tak vyhráli 4:2.

Litvínov - Znojemští Orli 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Koma (Machulda), 17. Punčochář (Skuhrovec), 36. Jánský, 38. Jenáček (Benda) - 6. J. Svoboda, 54. A. Padělek (J. Svoboda). Rozhodčí: Bolina - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:7, navíc J. Svoboda (Znojmo) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4525.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Koma, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář - Bahenský, Reichel, Kubinčák - Jenáček, Branda, Benda - Jánský, Lukeš, Machulda - Černý, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Znojmo: Trvaj - Jareš, Tesařík, Bičánek, Chvátal, Mojžíš, Kotaška - Demel, Dopita, Erat - Plášek, Haman, Kucharczyk - Selingr, J. Svoboda, A. Padělek - M. Růžička, R. Procházka, Beroun. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata: