Hlavní obsah

Kladenský Nedvěd bude mimo hru minimálně další tři týdny

KLADNO

Hokejový útočník Zdeněk Nedvěd bude chybět v sestavě Kladna ještě minimálně další tři týdny. Stav zraněného kolena dvaatřicetiletého útočníka, který se vrátil do nejvyšší soutěže po dlouholetém působení v zahraničí, se nezlepšil a po dalším vyšetření musí na artroskopickou operaci. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Článek

"A to ještě není jasné, jestli se při operaci nenajde něco dalšího," řekl serveru Nedvěd. Na premiéru v kladenském klubu zatím čeká, v jeho dresu působil jen v dorosteneckém věku a v nejvyšší soutěži má hokejista s bohatými zkušenostmi ze zahraničí na kontě jen deset utkání ze sezóny 1998/99 ze Sparty.

"A za celou dobu, co hraji hokej profesionálně, jsem neměl vážnější zranění. A teď tohle," okomentoval Nedvěd zdravotní potíže. Navíc ho mrzí, jak k nim došlo. "Za stavu 7:0 v přípravném zápase s Mostem jsem ani snad nebyl faulován, jenom mi tam před brankou někdo spadl na nohu," dodal hráč, který strávil šest let v zámoří a zahrál si i NHL za Toronto. Působil také ve Finsku, Německu, Norsku a naposledy v Asijské lize v korejském celku Anyang Halla.

Ani další dva hráči z kladenské marodky Aleš Pavlas a Martin Frolík neví, kdy naskočí do nové sezóny. Pavlas má na noze stále sádru a diagnóza se změnila z natažených vazů v kotníku na prasklé kloubní pouzdro. Martin Frolík se už zapojil do léčení naštípnuté klíční kosti do tréninku, ale má další potíže. "Bolí mě záda v oblasti lopatky a vypadá to, že je to právě kvůli poslednímu zranění," prohlásil ve čtvrtek Frolík.

Ve čtvrtečním utkání v Plzni navíc nenastoupí obránce Libor Procházka, který má virózu. Ta se pokouší i o útočníka Jaroslava Kallu a trenéra Zdeňka Müllera, kteří by ale na západě Čech neměli chybět.

Reklama

Související témata: