Hlavní obsah

Brankář Svoboda se dočkal první nuly ve Slavii

KLADNO

Hokejový brankář Adam Svoboda přišel do Slavie v říjnu loňského roku, ale až v neděli se radoval z premiérového čistého konta v dresu pražského mužstva. I díky jeho pozornému výkonu vyhrál tým kouče Vladimíra Růžičky 3:0 na ledě Kladna.

Článek

Svoboda se vrátil do branky po utkání minulého kola v Plzni, kde chytal náhradník Taskinen, odpočatý a správně hokejově natěšený. "Domluvili jsme se, že mě trenéři nechají odfrknout. Trošku jsem měl i nastřelený prst, takže mi to i pomohlo to doléčit," řekl devětadvacetiletý brankář po utkání novinářům.

K ceněné nule na kontě obdržených branek potřeboval 23 úspěšných zákroků, příliš vyložených šancí však likvidovat nemusel. "Až na pár výjimek tam dnes moc práce nebylo, beci vzadu parádně pracovali a na nějaké ty střely od modré jsem viděl, takže dobrá týmová práce. Zase jsme dokázali, že když se hraje týmově, tak to prostě šlape," potvrdil Svoboda.

Pro brankáře však bývají takové duely mnohdy horší, než když jsou neustále v permanenci. Musí se sami udržovat v koncentraci a správné provozní teplotě, aby neselhali při ojedinělých výpadech soupeře. "Od toho tam jsem. Třeba v Liberci to takhle nefungovalo, byla šance a dostal jsem gól. Dneska těch šancí bylo jako šafránu," řekl.

Deka je na Kladnu znatelná

Svoboda dobře poznal, že se soupeř nachází v krizi. "Na Kladnu je vidět, že je při tom zakončení v křeči. Nešly mu přesilovky a my jsme ho naší výbornou hrou k ničemu nepustili," uvedl Svoboda. "Ten zápas neměl z jejich strany vůbec jiskru, chybí jim lehkost. ´Patýzovi´ (Pavel Patera) nevycházely ty jeho přihrávky a ani ´Prochy´ (Martin Procházka) nebyl tolik vidět. Ta deka na nich je znatelná, na druhou stranu my jsme dnes hráli zcela bezchybně," dodal Svoboda při hodnocení dnešního soupeře.

Na jeho individuálním úspěchu mají zásluhu i jeho spoluhráči, kteří poctivě bránili až do konce zápasu. "Pro mě nejsou nuly důležitý. Pro mě jsou důležitý body. A jestli vyhrajeme 11:9 nebo 1:0, to je mi úplně jedno," řekl s nadsázkou Svoboda. "Ale zaplatit to musím stejně, takže 3:1 by možná bylo lepších," dodal s úsměvem slávistický brankář.

Reklama

Související témata: