Hlavní obsah

Karlovy Vary - Slavia 4:0Karlovy Vary díky gólům v první třetině porazily vedoucí Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Zucker 1 : 0
2. Kumstát 2 : 0
15. Duben 3 : 0
57. Melenovský 4 : 0

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili v 16. extraligovém kole Slavii Praha 4:0. Domácí rozhodli o své výhře nad vedoucím celkem soutěže již v první třetině, kdy třikrát překonali brankáře Adama Svobodu. Jeho protějšek Lukáš Sáblík při svém premiérovém startu v letošním ročníku extraligy od začátku utkání udržel čisté konto.

Článek

Západočeši se v zápase proti Slavii museli obejít hned bez čtveřice hráčů základního kádru Mudrocha, Bílka, Krafta a Pecha. Trenér Venera se proto rozhodl nasadit pouze tři kompletní formace, navíc do branky poprvé v sezóně od začátku poslal dvojku Sáblíka. Mensator totiž v prvním vzájemném měření sil dostal od Pražanů šest branek.

A úvod se Energii vydařil na jedničku. Již po 66 vteřinách překonal Svobodu v brance Slavie Zucker, ve třetí minutě to poté bylo již 2:0. Kumstát si najel za obranu a překonal Svobodu podruhé. Jeho gól však musel potvrdit až videorozhodčí. Velkou "zásluhu" na Kumstátově úspěchu však měl jeden z vracejících se slavistů, který se dostal do kontaktu se svým brankářem a pomohl tak puku za brankovou čáru.

Svoboda, který v předešlých čtyřech duelech třikrát udržel čisté konto a inkasoval celkem pouze jednu branku, tak byl po 161 vteřinách překonán hned dvakrát. Jeho spoluhráči se mohli dostat zpět do kontaktu s domácími v následující přesilové hře, Sáblíka však neohrozili. Naopak při vyrovnaném počtu hráčů na ledě byl blízko dalšímu gólu Řezníček, jenž ve 12. minutě trefil od modré horní tyč. Svoboda měl štěstí i o pár vteřin později, kdy osamocený Kumstát jen těsně minul přihrávku před slavistickou brankou.

Karlovy Vary se však přesto třetí branky dočkaly. Při přesilové hře prošla za Svobodova záda Dubnova střela od modré, kterou mu schovala těla clonících hráčů. Pražané, jenž v prvním duelu proti Energii dokázali dvakrát smazat dvoubrankový náskok Západočechů, ale na zápas nerezignovali. Hned ve 21. minutě mohl snížit Beránek, ale neuspěl stejně jako Hruška a Kadlec při Ustrnulově vyloučení. Sáblík byl pozorný. Navíc ještě ve stejném oslabení zahrozil z brejku Kristek.

Trenér Slavie Růžička se snažil duel zdramatizovat mírným přeskupením útočných řad a hlavně nasazováním většinou jen tří formací. Ani to však k úspěchu nevedlo. Ve 43. minutě mohl zápas definitivně rozhodnout v přesilovce Košťál, na Svobodu však počtvrté nevyzrál. Podobně dopadl i v 52. Skuhravý, ale domácí to nakonec mrzet nemuselo, v 58. minutě totiž zakončil přečíslení dva na jednoho přesnou střelou Melenovský a Karlovy Vary tak získaly tři body. Zároveň ukončily minisérii dvou zápasů bez bodového zisku.

Energie Karlovy Vary - Slavia Praha 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Zucker (Milan Procházka), 3. Kumstát (Skuhravý), 17. Duben (Grof), 58. Melenovský (Řezníček). Rozhodčí: Polák - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 3532.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Grof, Duben, od 24. do 25. a od 58. min. navíc Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Zucker, Kristek, Milan Procházka - Skladaný, Melenovský, Hluchý. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Žižka, Sloboda, Kolařík, Hlavačka, Němeček, Vašíček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Doležal, V. Růžička ml., Duda. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: