Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Vítkovice 1:4Ústí se návrat na domácí led nevyvedl, podlehlo Vítkovicím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Šimíček 0 : 1
12. Ujčík 0 : 2
29. Burger 0 : 3
30. Hruška 0 : 4
57. Klobouček 1 : 4

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem podlehli v pátečním utkání 16. kola O2 extraligy Vítkovicím 1:4. Po úterní vysoké prohře na ledě Slavie, jenž byla jediným zápasem na soupeřově kluzišti z posledních pěti duelů, tak nedokázali navázat na bodové zisky z posledních dvou domácích utkání.

Článek

Převaha hostujícího týmu byla patrná od úvodu utkání a již ve čtvrté minutě využili hosté oslabení ústeckého týmu a pár vteřin před návratem Ficence na led otevřeli skóre brankou Šimíčka. I když si domácí vytvářeli šance pouze ojediněle, utrhl se v polovině třetiny Šaffer, byl zastaven faulem a Lvi měli půlminutovou přesilovku pět na tři, ovšem bez úspěchu.

Na druhé straně naopak zvýšil ve 13. minutě vedení hostů na levém křídle zapomenutý Ujčík, který bez nejmenších problémů nasměroval puk mezi Zikmundovy betony. Za několik vteřin zahrozil dalším zvýšením Tomášek, když jeho tečovaný puk Zikmund nekontroloval, svou svatyni však před další pohromou nakonec uchránil. Na druhé straně pozlobil Pince dvakrát Novotný střelou od modré a domácí se znovu dostali do dvojnásobné početní převahy, ale bez gólového vyjádření. Souběžně se zvukem sirény skončil puk v ústecké síti potřetí, ale po konzultaci s videorozhodčím hlavní sudí Husička branku neuznal.

V průběhu druhé třetiny byl k vidění ještě o poznání méně pohledný hokej, tentokrát na obou stranách, a domácí marně hledali recept na zvrat v nepříznivém vývoji utkání. Výjimkou byla sprška střel na hostující branku v podání formace Janků, Pazourek, Antoš a na druhé straně šance Ujčíka s Hruškou, s jejichž kombinací měl plné ruce práce Zikmund.

Definitivní tečku za průběhem utkání udělali v polovině třetiny hosté, kdy nejprve Tomášek zavezl puk do útočného pásma, předal Burgerovi, který nekompromisně zvýšil na 0:3, a pár vteřin na to pohřbil poslední ústecké naděje Hruška. Čtyřbrankovou nadílku neunesl gólman domácích a k extraligové premiéře pustil ve 31. minutě brankářskou trojku Slovanu Martina Volkeho. Na druhé straně kluziště měl i přes jasnou převahu hostí několik příležitostí vyniknout svými zákroky gólman Pinc.

Nezáživný průběh poslední třetiny se dal vzhledem ke skóre a dosavadnímu průběhu utkání trochu předpovídat. Velmi pozitivně působil alespoň premiérový výkon střídajícího gólmana Volkeho, který po mírně nervózním začátku ve druhém dějství předvedl několik ukázkových zákroků i aktivní hru před bránou a zamezil hostům v dalším zvýšení. Čestná branka domácích se sice nepodařila vsítit Ficencovi, při následném přečíslení dvou na jednoho neuspěl ani Liščák, alespoň kosmetickou úpravu skóre na 1:4 však nakonec zajistil dvě minuty před koncem Klobouček.

Slovan Ústečtí Lvi - Vítkovice Steel 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 58. Klobouček (Zápotočný) - 4. Šimíček (Jurečka), 13. Ujčík (Krenželok), 30. Burger (Tomášek), 31. R. Hruška (Kuboš). Rozhodčí: Husička - M. Čech, Dřínovský. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:2. Diváci: 4117.
Ústí nad Labem: Zikmund (31. Volke) - Novotný, Vágner, Ficenc, Zápotočný, Zeman, Hořava, Houdek, Pojkar - Janků, Pazourek, Antoš - Šaffer, Mrázek, Liščák - Špirko, Martinec, Klimt - Klobouček, Heřman, Hašek. Trenéři: V. Evan a M. Mach.
Vítkovice: Pinc - Gulaši, Kuboš, Jurečka, Trnka, Heš, Ovčačík - Hubáček, Burger, Tomášek - Krenželok, Šimíček, Ujčík - Prorok, R. Hruška, Köhler - Szturc, Strapáč, Klimek. Trenéři: Fryčer, J. Daneček a Bolek.

Reklama

Související témata: