Hlavní obsah

Liberec - Kladno 4:0Kladno podruhé v sezóně nedalo Liberci gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Krstev 1 : 0
41. Čermák 2 : 0
51. Šachl 3 : 0
52. Klimenta 4 : 0

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili v sedmnáctém extraligovém kole Kladno 4:0 a brankář Milan Hnilička tak i podruhé v sezóně proti středočeskému soupeři udržel čisté konto. Domácí o své výhře nad posledním týmem soutěže definitivně rozhodli až ve třetí třetině, ve které překonali gólmana Jakuba Lva třikrát.

Článek

Tygři, kteří v minulém domácím zápase prohráli se Spartou, začali duel proti Kladnu aktivně. Hned v úvodu sice nevyužili zkrácenou přesilovou hru, ale brankář Lev měl mnohem více práce než jeho protějšek Hnilička. Několik střel od modré sice zlikvidoval, ale v osmé minutě poprvé inkasoval. Za jeho záda prošel Krstevův pokus.

Kladno sice v předešlých dvou kolech bodovalo a teoreticky se tak jeho forma zlepšuje, při Duškově vyloučení však hosté ukázali, že do optimální pohody mají hodně daleko. Na Hniličku ani jednou nevystřelili, několik zákroků si naopak připsal Lev. Přidat druhou branku mohl první útok Liberce, ve kterém figuruje i nejproduktivnější hráč soutěže Čermák, Středočeši ale jeho ataku odolali.

Solidně zaplněná Tipsport Arena ale moc kvalitní hokej neviděla. Domácí totiž přijali za své tempo soupeře a hra tak trpěla spoustou nepřesností. Na začátku druhé třetiny za to mohli domácí zaplatit. S pokusem Gardoně si však Hnilička poradil, Procházka o dvě minuty později nemířil přesně. Oba celky se mohly prosadit v přesilových hrách, kterých měli hosté více. Gól však nedokázal ve druhé třetině vstřelit nikdo.

Ve 42. minutě ale překonal Lva Čermák, jehož střela se schovala mezi clonící hráče a Tygři se tak významně přiblížili zisku tří bodů. Kladenská ofenziva totiž dnes byla hodně slabá. Tým Geus Okna to dokumentoval při čtyřminutové početní výhodě, při které opět Hniličku výrazněji vůbec neohrozil. Domácí byli naopak aktivnější i díky tomu, že trenér Gregor se rozhodl nasazovat do hry pouze tři útoky.

Definitivní pojistku přidal v 52. minutě Šachl, jehož nahození od modré skončilo nečekaně v brance Kladna. Liberecký útočník, který byl v úvodu extraligy zraněný, se tak dočkal první branky v sezoně. Lva poté v přesilovce překonal ještě Klimenta.

Bílí Tygři Liberec - Geus Okna Kladno 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 8. Krstev (Klimenta), 42. L. Čermák (V. Nedorost), 52. Šachl (V. Novák), 54. Klimenta (Plodek). Rozhodčí: Homola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 7:6, navíc Nádašdi (Kladno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5163.
Liberec: Hnilička - Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Zíb, Holub, Kočí - L. Čermák, Kašpařík, V. Nedorost - Klimenta, Plodek, Víšek - V. Novák, Šachl, S. Procházka - Vantuch, Dušek, Pabiška. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Kladno: Lev - Ševc, Hájek, Nádašdi, M. Štěpánek, Pavlas, Trončinský - Čurilla, Patera, Martin Procházka - Horna, Kalla, Bělohlav - Frolík, Gardoň, Kuchler - Rudovský, Kazatel, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík

Reklama

Související témata: