Hlavní obsah

Hráči nezvládli v závěru hokejového derby emoce

PRAHA

Zpočátku opatrná hra, pak řada pohledných branek, a nakonec i několik opravdových bitek. Při hokejovém derby mezi Slavií a Spartou si fanoušek zavítající do Sazka Areny přišel opravdu na své. Když domácí slávisté hned na začátku třetí třetiny vstřelili Spartě další dvě branky a zvýšili na konečných 5:1, brzy na ledě vypukly šarvátky. Rozhodčí nestačili rozdávat tresty.

Článek

Vše odstartovala situace sedm minut před koncem, kdy se do Radka Dudy u mantinelu v útočné třetině postupně pustili oba bratři Nedvědové a na to následně navázal souboj Jerofejevse s Vašíčkem. „Měl jsem na hokejce puk a najednou do mne vjel jeden a za chvíli i druhej. Možná to byla nějaká jejich taktika mne vyprovokovat, že do mne tak šli. Asi se budu muset naklonovat nebo sehnat taky nějakýho bráchu,“ rozčiloval se po zápase Duda.

„Já nevím, co se tam pořádně stalo, neměl jsem čas to rozebírat, to se podívejte na videu. Já ho před bránou seknul, on se ohnal, a už jsme se drželi,“ vykládal Jaroslav Nedvěd. „Prohrávali jsme a trošku pracovaly nervy, to je normální. Když jsi naštvaný, tak trochu své zákroky přiostříš, no... Je to jedna jedna na zápasy, ne? Nikdo se kvůli té porážce nehodlá oběsit,“ dodal hráč, jenž si v zápase užil další šarvátku v 58. minutě s Tomášem Mickou.

Ještě před tím se do bitky pustil i Jan Hanzlík s Jaroslavem Bednářem. „To nebyla ani bitka. Já jsem ho seknul, on mi dal krosček, a pak jsme si akorát každý dali pěstí. Nic jinýho, nebylo v tom nic zlýho,“ tvrdil Hanzlík, podle kterého zápas nijak zvlášť vyhecovaný nebyl. „To je derby, při něm je to prostě vždycky ostrý. Takový je prostě hokej, nic víc bych v tom nehledal,“ dodal.

Duda na to měl poněkud jiný názor. „Bylo to jen vyústění jejich hry, štěstí, že se nikomu nic nestalo,“ řekl po zápase hráč, jenž působil jako magnet nejen na hráče Sparty, ale i jejich fanoušky. „Někteří hráči tu porážku těžce nesli, možná mezi nimi bylo i něco z dřívějška,“ myslel si trenér Sparty František Výborný. Slávistický asistent Jiří Kalous uznal, že šarvátky byly dílem obou táborů. „Nabádali jsme hráče k disciplíně, ale to napětí v poslední třetině někteří z nich neunesli,“ řekl na závěr.

Reklama

Související témata: