Hlavní obsah

Zlínský Balaštík potvrdil hattrickem vzrůstající formu

ZLÍN

Zlínský hokejový kanonýr Jaroslav Balaštík opět potvrzuje své střelecké kvality. V pátek zařídil čistým hattrickem vítězství celku RI Okna nad Pardubicemi 4:0 a v posledních jedenácti utkání zaznamenal jedenáct tref. Trápení vicemistra světa z Rigy z loňského roku, který ve stejném počtu duelů od úvodu sezóny skóroval jen dvakrát, je pryč.

Článek

"Zlomilo se to v Pardubicích, kdy jsem konečně dal gól. Od té doby jdu nahoru," řekl Balaštík oficiálním internetovým stránkám klubu. V předehrávce 34. kola v polovině října ukončil devítizápasový půst a rozhodl o výhře Zlína 2:1. Nyní už potvrzuje vizitku dvojnásobného nejlepšího střelce extraligy. "Je to o psychické pohodě. Podařilo se mně vstřelit pár branek a začal jsem si věřit. Přiklání se ke mně i štěstí při odražených nebo tečovaných pucích."

Opět se daří spolupráce s Balaštíkovým dvorním nahrávačem Petrem Leškou, Zlín se díky tomu začal prosazovat v přesilových hrách. "V jednoduchosti je krása. Chceme puk dostat co nejčastěji před bránu a bojovat o dorážky. V pátek nám to dvakrát vyšlo. Pardubičtí obránci na mě občas zapomínali, jsem rád, že jsem toho dokázal využít," pochvaloval si Balaštík, který čekal na třígólový zápas v extralize více než tři roky. Naposledy zaznamenal hattrick 16. října 2004 také proti Pardubicím.

Zlín je v tabulce desátý, ale začal se zvedat. Doma vyhrál třetí zápas za sebou. "Pořád nejsme v optimální situaci. S Pardubicemi jsme hráli o šest bodů. Od úvodu všech dvacet hráčů plnilo, co jsme si řekli. Ve třetí třetině už jsme měli hru pod kontrolou," podotkl útočník, který v roce 2005 odešel do Columbusu a v uplynulý ročník dohrál ve švédském klubu HV 71. "Myslím, že se lepším, ale počkejme si po 52. kole, jak na tom budu já a hlavně celé mužstvo," prohlásil Balaštík.

Při zranění Igora Murína odchytal druhý zápas za Zlín zkušený Radovan Biegl, který svou chybu z Karlových Varů odčinil čistým kontem. "Radek měl v první třetině spoustu těžkých zákroků, hodně nás podržel. Chtěli jsme mu to vrátit. Odvedl vynikající práci po celých šedesát minut a patří mu velký dík," pochválil Balaštík brankářskou posilu. "Už v Karlových Varech podal výborný výkon, v první třetině jsme díky němu ustáli tlak domácích. Věříme mu. Bylo poznat, že jeho jistota se přenesla i na mužstvo," dodal.

Reklama

Související témata: