Hlavní obsah

Trenér Marek v Třinci skončil, nahradí ho Kopřiva

TŘINEC/PRAHA

Vedení hokejové klubu HC Oceláři Třinec se rozhodlo k výměně trenéra. Z pozice hlavního kouče odchází Pavel Marek, kterého nahradí Břetislav Kopřiva, dosavadní šéftrenér mládeže. Jiří Juřík i nadále zůstává druhým trenérem Ocelářů. Podle informací klubového webu Třince bude odvolaný Marek nadále působit ve funkci předsedy představenstva a sportovního ředitele klubu.

Foto: archiv

Trenér Pavel Marek na lavičce třineckých Ocelářů skončil

Článek

Devětačtyřicetiletému Markovi zlomily vaz neuspokojivé výsledky mužstva z posledních kol. Slezanům sice vstup do soutěže vyšel nad očekávání dobře, v jednu chvíli byli dokonce na čtvrtém místě, poté ale následoval postupný pád dolů.

Z posledních osmi zápasů nedokázal Třinec ani jednou vyhrát za tři body. V pátek Oceláři dokonce prohráli na svém ledě se Znojmem, které tak slavilo vůbec první tříbodovou výhru na půdě soupeře v této sezóně.

Marek je druhým odvolaným trenérem

Markovým nástupcem se stal dosavadní šéftrenér třinecké mládeže Břetislav Kopřiva. I on má díky angažmá ve Vsetíně z minulé sezóny zkušenosti s pozicí trenéra seniorského extraligového celku.

První soutěžní zápas na lavičce Třince čeká Kopřivu už v neděli, kdy do Werk Arény přijede poslední Kladno. Využít už bude moci služeb zkušeného Davida Moravce, jehož přestup z Wolfsburgu byl definitivně dokončen.

Třinec je tak druhým celkem, který v probíhajícím ročníku soutěže sáhl k výměně trenérů. Počátkem tohoto týdne byl od mužstva Pardubic odvolán Miloš Říha, kterého nahradila dvojice Jiří Šejba - Ladislav Lubina.

Reklama

Související témata: