Hlavní obsah

Pardubice - Slavia 1:4Hokejisté Slavie porazili Pardubice i potřetí v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Rataj 0 : 1
49. Rolinek 1 : 1
51. Vondrka 1 : 2
54. Bednář 1 : 3
58. Bednář 1 : 4

PARDUBICE

Díky třem brankám v závěrečné desetiminutovce zvítězili v neděli hokejisté Slavie i ve třetím letošním utkání s Pardubicemi. Přes deset tisíc diváků bylo svědky výhry vedoucího týmu tabulky 4:1 a zároveň prvního domácího neúspěchu nových trenérů Moelleru Jiřího Šejby a Ladislava Lubiny.

Článek

Východočeši, kteří si předehráli utkání 46. kola kvůli účasti na Spenglerově poháru, nevyužili v úvodu dvě početní výhody a při druhé dokonce inkasovali. Hrubkou ve vlastním obranném pásmu nabídli Slavii příležitost k laciné brance a Rataj příležitost využil. Hosté se gólem uklidnili a začali hrát podle svých not. Sudí Šindler dal oběma celkům další možnost přesilovek, ale nikdo se netrefil.

I ve druhé třetině se hrál oboustranně bojovný hokej. Slavia vysunutou obranou až do útočného pásma dělala domácím hodně problémů zejména v rozehrávce. Na bezgólové druhé třetině se podíleli jak brankáři Lašák a Svoboda, tak i nepřesná muška obou týmů. Ve 30. minutě mohl Doležal zvýšit náskok Pražanů, ale před Lašákem nemířil přesně. O minutu později Svoboda zmařil Koukalovu šanci.

Pardubičtí hráči byli sice ve střelbě pilnější, na skóre se to však neprojevilo. Před Svobodou chyběla domácím hráčům pohotovost a více klidu. Hosté se do vyložených šancí také dostávali jen sporadicky. Ve 45. minutě se před pardubickou brankou neprosadili Bednář s Červenkou a v následné přesilovce Lašáka ani neohrozili. V 50. minutě dostaly Pardubice výhodu pěti proti třem a po necelé půlminutě Rolinek prostřelil Svobodu, který spíš čekal přihrávku na najíždějícího Rolinkova spoluhráče.

Z vyrovnání se ale domácí těšili jen dvě minuty. Pak zapomněli na levé straně na Vondrku a ten nedal domácímu brankáři šanci. V 55. minutě se také slávisté prosadili v početní výhodě. Bednář dělovkou z mezikruží trefil přesně pravý růžek Lašákovy branky a Moeller dostal definitivně na kolena. Tečku udělal v 59. minutě opět Bednář znovu ve spolupráci s Klepišem, který si dnes připsal dvě asistence a bodoval i ve svém druhém utkání po návratu ze zámoří.

Moeller Pardubice - Slavia Praha 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 50. Rolinek (Snopek) - 6. Rataj (Sup), 52. Vondrka (D. Hruška), 55. Bednář (Klepiš), 59. Bednář (Klepiš). Rozhodčí: Šindler - Svoboda, Pešek. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 10.076.
Pardubice: Lašák - Snopek, Havíř, Píša, Nikolov, Posmyk, Linhart, Kolář II - P. Sýkora, Rolinek, Pivko - Tvrdík, Pucher, Somík - Ondřej, Hlinka, Koukal - Cetkovský, Zohorna, Starý. Trenéři: Šejba, Lubina.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Hlavačka, Kolařík, Sloboda, Žižka, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Klepiš - Doležal, V. Růžička ml., Vondrka. Trenéři: V. Růžička st., Kalous.

Reklama