Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Plzeň 2:5Hokejisté Ústí po nepodařené úvodní třetině podlehli Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Vampola 0 : 1
12. Kubalík 0 : 2
14. Vlasák 0 : 3
28. Šaffer 1 : 3
36. Janků 2 : 3
54. Divíšek 2 : 4
56. Důras 2 : 5

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté posledního Ústí nad Labem prohráli ve středečním utkání 30. kola extraligy s Plzní 2:5 a připsali si pátou porážku za sebou. Slovan doplatil na úvodní třetinu, ve které získal Lasselsberger tříbrankové vedení. V sestavě poražených se poprvé objevil útočník Jan Čaloun, který si v posledním přípravném utkání před sezónou zranil rameno.

Článek

Domácí Slovan měl už ve 2. minutě výhodu přesilové hry, ale Plzeň se ubránila. V Ústí se hrálo dlouho bez šancí, ale v sedmé minutě se ujali vedení hosté díky Vampolově umění. Centr třetí plzeňské řady zpoza branky překvapil Přikryla a stačil zasunout bekhendem puku za brankovou čáru dříve, než ústecký gólman betonem pokryl místo u pravé tyče.

V 10. minutě putoval na trestnou lavici plzeňský mladík Kubalík, ale po Havlově faulu se síly vyrovnaly a Lasselsberger poté bleskově využil krátkou početní výhodu. Kubalík totiž naskočil na led, v přečíslení si najel na Vampolovu přihrávku a zvýšil. Další ránu domácím zasadili Západočeši v 15. minuty, kdy Divíšek našel křížným pasem z otočky Vlasáka, jenž zakončoval do odkryté branky.

Hráči Ústí nad Labem se nevzdávali, v početní převaze se dostal po vyjetí zpoza branky do šance Čaloun, ale bekhendem na Málka nevyzrál. Na začátku druhého dějství se Severočeši ubránili ve 100 sekund trvajícím oslabení tří proti pěti a to je povzbudilo. Po náporu několikrát ohrozili plzeňského gólmana, především dorážka kapitána Nováka byla nebezpečná.

Čaloun své sólo ve 28. minutě nevyužil

V 28. minutě se málem dostal do sóla Čaloun, ale Dobrovolný navrátilce po tříměsíční herní pauze dojel a stihl mu zabránit v zakončení. Za minutu ale při signalizované výhodě zůstal po Špirkově asistenci nekrytý před brankou a blafákem poprvé pokořil Málka. V 37. minutě se dostali domácí na kontakt, když Gýnovu střelu od modré tečoval úspěšně Janků. Téměř se závěrečnou sirénou mohl vyrovnat v oslabení Mrázek, ale Málek jeho velkou šanci kryl.

Pojistit vedení Lasselsbergeru mohl na začátku závěrečného dějství Šindel, jeho únik však Přikryl zlikvidoval. Ústečtí Lvi přitlačili Plzeň při Čakajíkově vyloučení a měli nápor i v dalších minutách, ale Málek jejich pokusy spolehlivě zneškodnil. V 52. minutě na něj nevyzrál ani Čaloun. Potom minul zblízka Pazourek a vzápětí pojistil Plzni tři body po individuální akci při hře čtyř proti čtyřem Divíšek. Po dalším zaváhání domácí obrany se prosadil i kanonýr Důras a Přikryla na závěr vystřídal v brance Zikmund.

Slovan Ústečtí Lvi - Lasselsberger Plzeň 2:5 (0:3, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 29. Šaffer (Špirko), 37. Janků (Gýna) - 7. Vampola (Důras), 13. Kubalík (Vampola), 15. Vlasák (Divíšek), 55. Divíšek (Vlasák), 57. Důras (Vampola). Rozhodčí: Pešina - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 3583.
Ústí nad Labem: Přikryl (57. Zikmund) - Pojkar, Hořava, Zeman, Vágner, A. Novotný, J. Evan, Gýna, Zápotočný - Čaloun, A. Nedorost, F. Mrázek - Janků, Pazourek, M. Havel - V. Novák, Špirko, Šaffer - Šagát, T. Martinec, Hašek. Trenéři: V. Evan a M. Mach.
Plzeň: Málek - Cartelli, Čakajík, Benák, Dobrovolný, Jasečko, Derner - Vlasák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Kubalík. Trenéři: Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice