Hlavní obsah

Třinec - Ústí n. Labem 7:3Třinec proti Ústí nezaváhal a pošesté za sebou vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Korhoň 1 : 0
8. Seman 2 : 0
23. Čaloun 2 : 1
33. Skořepa 3 : 1
36. Hašek 3 : 2
41. Sekeráš 4 : 2
49. Martynek 5 : 2
53. Tomík 6 : 2
54. Havel 6 : 3
59. Výtisk 7 : 3

TŘINEC

Extraligový nováček nezastavil vítězné tažení hokejistů Třince. Oceláři porazili v úterním utkání 36. kola Ústí nad Labem 7:3 a šňůru výher protáhli na šest zápasů. Domácí byli celý zápas výrazně lepší, třebaže je poslední tým tabulky v prostředním dějství dvakrát vylekal snížením na rozdíl gólu.

Článek

V závěru však Oceláři jistili vítězství čtyřmi góly, hned u třech byl obránce Jan Výtisk. Nejlepší třinecký kanonýr Róbert Tomík si polepšil na devatenáct tref.

Favorit spláchl Severočechy mocným nástupem. Ústí sice přečkalo první oslabení, ale jen pár sekund nato se nevyrovnalo s třineckým forčekinkem v útočném pásmu a Korhoň švihem snad ani nemohl přesněji zacílit levý horní roh. Hosté se upnuli k defenzívě, ale Oceláři se s ní výborným pohybem jednoduše vypořádali. Tomík byl před Volkem úplně sám, ale nejlepší kanonýr domácích přihrávku trefil hranou hole a vyloženou šanci nevyužil.

Jak na to mu ukázal v deváté minutě Seman: domácí bek si z modré čáry nabruslil mezi kruhy na Peterkův pas a z voleje pod gólmanovu vyrážečku s přehledem zavěsil. Třinec v první třetině s převahou dominoval. Měl další možnosti, ale Volke se po krušném úvodu rozchytal a v 16. minutě lapil gól Barinkovi.

Lvi ve druhé třetině vystrašili favorita 

Nejslabší mužstvo extraligy dvacet minut jen paběrkovalo, ale po rozmluvě v šatně vystrčilo růžky. Neobešlo se však bez výpomoci soupeře. Tomík tak dlouho vymýšlel na útočné modré čáře, až ztratil puk a Čaloun se po Martincově kolmici kličkou obratně vyhnul vyjíždějícímu Vojtkovi.

Třinec ucítil obavy o výsledek. Dále sice diktoval tempo, ale Lvi už nebyli tak neškodní jako na začátku. Vojtek vyřešil několik pološancí hostů, vzorná spolupráce dvou uzdravených útočníků Skořepy s Korhoněm však vrátila dvoubrankový náskok zpátky domácím. Ústí ale rychle zareagovalo pohlednou kombinací druhého útoku. Pazourek střílenou přihrávkou našel Haška, který tečí z brankoviště posunul pod Vojtkovým betonem puk do sítě.

Slovan úvodní minutu třetí části ještě prožil ve velkém náporu, ale pak jeho optimismus zmrazil čtvrtým zásahem Sekeráš: dělovkou od modré čáry poprvé zúročil třineckou přesilovku a dal razítko na výhru Třince. Hostům došlo nadšení i víra v úspěšný výsledek, závěr se stal exhibicí Ocelářů.

V nedůrazné obraně protivníka si před Volkem udělal místo na dorážku Martynek a bekhendem puk pod bezvládným ústeckým gólmanem zasunul i Tomík. Vzápětí měl nabito i na dvacátý gól v sezóně, ale jeho střela mezi gólmanovými betony neproklouzla. Hosté v závěru Havlem v početní výhodě zmírnili ztrátu a těsně před koncem zkusili při hře čtyři na tři i power play, ale jejich risku využil obránce Výtisk, který do prázdné klece uzavřel skóre.

Oceláři Třinec - Slovan Ústečtí Lvi 7:3 (2:0, 1:2, 4:1)
Branky a nahrávky: 5. Korhoň (Martynek), 9. D. Seman (Peterek), 34. Skořepa (Korhoň), 42. Sekeráš (Výtisk), 50. Martynek (Peterek), 54. Tomík (Výtisk), 60. Výtisk (Štefanka) - 24. Čaloun (T. Martinec), 37. Hašek (Pazourek), 55. Havel (Gýna). Rozhodčí: Hradil - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2772.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, D. Seman (44. Švarný), Malec, Andersons, Pácal - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa. Trenéři: Kopřiva a Juřík.
Ústí nad Labem: Volke - Pojkar, Gýna, Zeman, Michael Procházka, Novotný, Evan - Čaloun, T. Martinec, Havel - A. Nedorost, Pazourek, Hašek - V. Novák, Špirko, Šaffer - od 50. navíc M. Novák, Šagát, Klobouček. Trenéři: Votruba a M. Mach.

Reklama

Související témata: