Hlavní obsah

Karlovy Vary - Sparta 5:4Karlovy Vary otočily zápas se Spartou a slavily výhru v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. 1 : 0
18. Netík 1 : 1
19. Švagrovský 1 : 2
26. Kumstát 2 : 2
36. Ton 2 : 3
48. Sivek 2 : 4
53. Bílek 3 : 4
54. Grof 4 : 4
65. Košťál 5 : 4

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů sice prohrávali v dnešním utkání 36. kola s pražskou Spartou ještě sedm minut před koncem 2:4, ale nakonec slavili výhru 5:4 po samostatných nájezdech. Náskok úřadujícího mistra smazali trefami v rozmezí 95 vteřin v přesilových hrách Vítězslav Bílek a Jakub Grof, v rozstřelu pak rozhodl Jan Košťál.

Článek

Domácí nastoupili bez zraněného brankáře Mensatora, Spartě chyběli obránce Stehlík a centr Petr Nedvěd. První nebezpečnou situaci řešil v páté minutě při přesilovce Energie brankář hostů Duba, jehož prověřil Němec. Vzápětí minul branku Skladaný, na druhé straně pálil při početní výhodě Sparty tvrdě Vykoukal.

Po polovině úvodního dějství se domácí dostali do přečíslení, ale Procházkův pokus Duba vyrazil ramenem. V 15. minutě se vracel z trestné lavice mladíček Dej, Melenovský ho vyslal do sóla a devatenáctiletý slovenský útočník při svém třetím extraligovém startu zaznamenal premiérový extraligový gól. V 19. minutě ale vyrovnal v přesilovce zblízka Netík a osm vteřin před koncem úvodní třetiny Švagrovský až snadno prostřelil Sáblíka.

Na začátku druhé třetiny šermoval před Sáblíkovými betony Netík, ale ani natřikrát puk do branky nepropasíroval. Ve 24. minutě prověřil Dubu Pech, ve 27. minutě ale už sparťanský gólman inkasoval. Nejdříve sice Duba dvakrát úspěšně zasáhl, ale Kumstát už dostal puk za brankovou čáru. Ve 33. minutě se před karlovarskou brankou prosazoval Vaic a Skladaný si málem srazil puk do vlastní branky. Z protiútoku však Skladaný málem přidal třetí branku domácích. Ve 37. minutě hosté při hře čtyři na čtyři vypíchli domácím rozehrávku a Netík vyzval ke skórovaní probuzeného kanonýra Tona.

Ve třetí třetině tempo zápasu gradovalo, ale šance se delší dobu nerodily. Až ve 49. minutě ale dostali domácí další laciný gól ze Sivkovy hole. Energie ale dokázala odpovědět. V 54. minutě snížil v přesilovce střelou bez přípravy Bílek po Pechově pěkné přihrávce a vzápětí vyrovnal v další přesilovce přesnou střelou od modré čáry obránce Grof. V 58. minutě sice dostala Sparta puk do branky, ale gól nebyl uznán, neboť padl po zásahu Sáblíka do masky.

Prodloužení začala Sparta po vyloučení Jiřího Hanzlíka ve čtyřech proti třem, ale v početní výhodě přestřelil branku Ton. Na druhé straně chytil Duba bombu Jiřího Hanzlíka a v 64. minutě sparťanského brankáře nepřekonal ani Kristek. V samostatných nájezdech zařídil bod navíc pro Karlovy Vary Košťál, který skóroval jako jediný ze šesti aktérů.

Energie Karlovy Vary - Sparta Praha 5:4 SN. (1:2, 1:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Dej (Melenovský), 27. Kumstát (Řezníček), 54. Bílek (Pech), 55. Grof (Skuhravý), rozhodující sam. nájezd Košťál - 19. Netík (Sivek), 20. Švagrovský (Tabaček), 37. Ton (Netík), 49. Sivek (Netík). Rozhodčí: Homola - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:2. Diváci: 2860.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Mudroch, Duben, Grof, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Pech, Milan Procházka - Melenovský, Kristek, Skladaný - Tvrdek, Dej, Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Tabaček, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Jerofejevs - Netík, Vaic, Sivek - Ton, Langhammer, Melichárek - Mrňa, Dragoun, Hromas - Becker, Švagrovský, Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: