Hlavní obsah

Barinka hrál ve 40. kole dvakrát, Třinec čeká kontumace

KLADNO

Třinecký útočník Peter Barinka hrál v rozporu se soutěžním řádem hokejové extraligy ve dvou zápasech 40. kola a Oceláře, kteří v pátek podlehli na ledě Kladna 0:3, čeká téměř jistě kontumace výsledku na 0:5.

Článek

Barinka totiž zasáhl nejen do pátečního zápasu, ale také do předehrávky 27. listopadu, kdy ještě v dresu Zlína pomohl k výhře na ledě pražské Sparty.

Ředitel soutěže Stanislav Šulc o celém případu věděl zatím pouze z doslechu, nemohl tedy kontumaci potvrdit se stoprocentní jistotou. "Nemám totiž momentálně přístup k oficiálním zápisům o utkání, ale pokud to tak je a Barinka opravdu nastoupil v obou utkáních, pak jde samozřejmě o porušení pravidel a rozpisu soutěže, takže nemůže následovat nic jiného, než kontumace," řekl Šulc ČTK. "Celá věc se také stane předmětem jednání disciplinární komise," doplnil.

V Třinci si uvědomili až po zápase v Kladně svou nedbalost, kvůli které třicetiletý forvard zasáhl neoprávněně do hry. "Beru to na sebe, že jsem to neohlídal," sypal si popel na hlavu vedoucí třineckého mužstva Aleš Mach v komentáři pro klubový web.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.