Hlavní obsah

Moje chyba, litoval brankář Liberce Pinc

LIBEREC

Ve své oblíbené činnosti liberecký gólman Marek Pinc selhal. Při rozehrávce za brankou ve druhé třetině souboje s Vítkovicemi ho obral o puk Tomášek, našel Burgra a drtivý nápor Severočechů zastavila nečekaná rána. „Neviděl jsem ho, moje chyba,“ klopil oči Pinc.

Článek

„Trochu mě to překvapilo, Marek je s hokejkou šikovný,“ přiznával i Jiří Burger. Pince on i jeho spoluhráči dobře znají, vždyť právě z Vítkovic v Liberci hostuje. „Jestli jsem se víc těšil? Ne, normální zápas,“ kroutil hlavou blonďatý gólman, ale někdejší spoluhráči se mu připomněli. „Ráno na rozbruslení jsme si popovídali,“ říkal Burger.

Při závěrečném podávání rukou měl mnohem lepší náladu než jeho kamarád a zasloužila se o to akce, kterou založil právě on. Jeho přihrávku zasunul do branky Tomášek.

<tbody><tr class="invert"><td><strong><a href="http://hokej.sport.cz/clanek/123347-hokejiste-slavie-po-peti-zapasech-naplno-bodovali.html">Více o nedělních zápasech extraligy ZDE:</a></strong></td></tr></tbody>

Marně Pinc signalizoval kopnutí. „Jistý jsem si úplně nebyl, ale žádný kop jsem tam neviděl,“ domníval se nakonec správně Burger. „Asi to tak podle současného výkladu pravidel je,“ pravil rezignovaně Pinc, jehož tentokrát předčil vítkovický mladík Štěpánek. „Překvapilo mě, že nechytal Martin Prusek,“ přiznával Pinc, že očekával souboj se svým sokem z úvodu sezóny. Jak ale přiznal vítkovický asistent Petr Bolek, nebylo záměrem Liberec zaskočit.

„Prusek ráno zvracel, má žaludeční problémy,“ vysvětlil důvody nasazení brankářské dvojky.

Reklama

Související témata: