Hlavní obsah

V Litvínově rozhodl drama Šlégr, pochvalu zasloužil také brankář Franěk

LITVÍNOV

Napínavou podívanou v Litvínově ukončil nejzkušenější domácí obránce Jiří Šlégr, který dal v prodloužení vítězný gól. "Puk se ke mně odrazil zpátky a najednou jsem měl před sebou prázdnou klec," přiblížil Šlégr rozhodující okamžik v utkání s Karlovými Vary. Šestatřicetiletý obránce v černožlutých barvách se spolu s Petrem Fraňkem, který proti Západočechům v neděli vychytal čisté konto, dostali do ideální sestavy 43. kola hokejové extraligy.

Článek

„Do nastavení jsme šli s cílem hlavně nedostat branku. A už jsme se připravovali i na nájezdy. Že se nám povedlo rozhodnout ještě dříve, tak v tom byl i kus štěstí a náhody,“ oddechl si protřelý bek.

<tbody><tr class="invert"><td><strong>Ideální sestava 43. kola extraligy podle Sport.cz</strong>: </td></tr><tr class="highlight"><td><strong><em>P. Franěk</em></strong> (Litvínov - podruhé v sestavě kola) - J. Snopek (Pardubice - 2),<strong><em> J. Šlégr</em></strong> (Litvínov) - P. Fabuš (Plzeň - 2), J. Langhammer (Sparta), T. Vlasák (Plzeň - 3).</td></tr></tbody>

„Povedlo se mi vypíchnout kotouč a jeli jsme dva na jednoho. Moje nahrávka neprošla tam, kam byla směřovaná. Puk se ke mně odrazil zpátky a najednou jsem měl před sebou prázdnou klec, protože brankář Sáblík se přesouval na druhou stranu,“ vykládal Šlégr.

Bitva stála oba celky spoustu sil. „Pro nás je důležité, že jsme neinkasovali gól, i když hosté měli také spoustu šancí. A skvěle nás podržel brankář Franěk,“ dodal domácí bek.

Reklama

Související témata: