Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 2:3Karlovy Vary v Ostravě stáhly manko a podesáté za sebou bodovaly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Ujčík 1 : 0
33. Kuboš 2 : 0
48. Melenovský 2 : 1
51. Prošek 2 : 2
65. Melenovský 2 : 3

OSTRAVA

Hokejisté Karlových Varů v utkání 47. kola extraligy ještě dvanáct minut před koncem prohrávali ve Vítkovicích 0:2, ale dvěma góly stáhli ztrátu a zvrat dovršili v samostatných nájezdech. Výhru zařídil hned v první sérii svým druhým gólem v utkání Marek Melenovský, zatímco soupeř gólmana Lukáše Mensatora nepřekonal ani jednou.

Článek

Pod trenérem Ernestem Bokrošem Vítkovice doma až v šestém utkání poprvé nezvítězil. Západočeši naopak bodovali podesáté za sebou. Díky dvěma využitým přesilovkám vedli domácí 2:0, aktivnější soupeř však v závěru během necelých tří minut odvrátil porážku.

I bez své nejčerstvější zámořské posily Vojtěcha Poláka začali hosté energicky a i zásluhou čtyř přesilovek okupovali útočné pásmo. Pruska v první části prověřili dokonce šestnácti střelami, ale při největší šanci Bílka z páté minuty si na puk nesáhl, protože karlovarskému útočníkovi při dorážce do prázdné branky vypíchl puk jeden z protihráčů.

Německý sudí Piechaczek rozkouskoval úvodní part sedmi menšími tresty. Ten první karlovarský domácí ihned ztrestali, Ujčíkovi hostující kvartet nevěnoval adekvátní pozornost a vítkovický kanonýr po výpadu z rohu kluziště zápěstím puk dokonale namotal pod horní tyčku.

Hosté byli i pak iniciativnější, svými střeleckými pokusy však plýtvali. Do branky se nevešla ani rána Košťala, který z bezprostřední blízkosti kotouč neprocedil klubkem hráčů. Vítkovice ze stínu znovu vystoupily až v závěru třetiny a Kuboš při přesilovce pět na tři dokonce nastřelil tyčku.

Melenovský zavelel k obratu, který i dokonal

Západočeši drželi kurz, i druhou část agresivněji dotírali na Pruska, který všechny střely přitahoval jako magnet na svůj plastron. Domácí branka byla pro Venerův tým jakoby začarovaná. Bílek si ve 25. minutě položil Pruska na zem, ale po šikovném forhendovém manévru minul možná ze dvou kroků spoustu volného místa u pravé tyčky. Bezzubé bylo i elitní karlovarské komando, agilní Kumstát se sice ve 28. minutě přes tři hráče prokličkoval do koncovky, zacílil však znovu gólmana.

Zato Vítkovic se pod Bokrošem drží střelecké štěstí: Mudrochovo vyloučení potrestal už po 16 sekundách bombou od modré čáry Kuboš. Soupeře mohl vzápětí dorazit Gulaši, ale hrubku v hostující defenzívě napravil Mensator. Karlovarský zmar dokumentoval Dej, jeho dělovku v 39. minutě vymrštilo břevno až ke stropu vítkovického paláce.

Zredukovaná karlovarská sestava střeleckou kletbu nakonec přece zrušila. Když se neprosadila z několika vyložených příležitostí, zkusil to po nenápadné akci Melenovský s pokusem od modré čáry a puk Pruskovi po ledě proklouzl až do síťky. Úspěšný vzorec hosté opsali za 136 sekund ještě jednou. Vítkovicím sebral vedení Prošek, který kotouč jen nahodil směrem k domácí brance a Prusek přes zakrytý výhled nereagoval.

Domácí se výsledku znovu mohli zmocnit v závěru. Dvakrát hráli v přesile, ale hosté se se štěstím ubránili ranám Barinky a Ujčíka. I prodloužení rozehráli ve čtyřech proti třem, výhodnou situaci však nevyužili a vítěze určily nájezdy. Za hosty skórovali Melenovský a Řezníček, Mensator naopak Krenželoka s Burgerem vychytal.

Vítkovice - Karlovy Vary 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Ujčík (Šimíček), 31. Kuboš (Šimíček) - 49. Melenovský (Milan Procházka), 52. Prošek (Bílek), rozhodující sam. nájezd Melenovský. Rozhodčí: Piechaczek (Něm.) - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. Diváci: 4987.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Gulaši, Ovčačík, J. Mrázek, Heš, Trnka - Tomášek, Burger, P. Hubáček - Ujčík, Šimíček, Krenželok - Klimek, R. Hruška, Köhler - Svačina, Jánoš, Vala. Trenéři: Bokroš a Bolek.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Mudroch, Prošek, Řezníček, Němec, Duben, Grof, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Dej, Pech, Hluchý. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: