Hlavní obsah

Helminenovi pocta patří, říká Kůrka o bývalém spoluhráči

PRAHA

Před dvěma lety spolu hráli za finský Ilves Tampere a ve čtvrtek večer bude Tomáš Kůrka u toho, když finská legenda Raimo Helminen udělá rekordním 331. utkáním tečku za reprezentační kariérou. „Myslel jsem, že Helminen už skončil s hokejem a on přitom i ve 43 letech válí ligu, a četl jsem v novinách, že nastoupí proti nám," překvapilo Kůrku.

Článek

"Zřejmě odehraje jen pár střídání, ale určitě mu taková pocta patří. Pro Finy je žijící legenda. Bude to tedy zvláštní zápas pro nás oba. Já debutant, on naposledy za reprezentaci," tvrdí budějovický útočník Kůrka a těší se na další setkání s Helminenem.

„Vzpomínám na něj rád.  V týmu to byl vzor pro všechny, správný lídr a přitom vstřícný k mladším hráčům. Zbytečně nezvedal hlas. I v soukromí byl tichý, nehrál si na žádnou hvězdu i když je spojen se všemi velkými úspěchy finského hokeje," líčí Kůrka, který Helminena poznal i jako soupeře, když hrál za Kuopio.

„Mně to v Ilvesu zrovna moc nešlo, ale společného působení s Helminenem si cením. Zažít tak výjimečnou osobnost v kabině se mi povedlo snad už jen v případě Rona Francise v Carolině,“ dodal.

Reklama