Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 2:0Reichel zařídil výhru Litvínova nad Vítkovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Reichel 1 : 0
51. Reichel 2 : 0

LITVÍNOV

Dva góly kapitána Roberta Reichla nasměrovaly hokejisty Litvínova k vítězství, které posílilo naděje severočeského týmu na elitní šestku. Brankář Petr Franěk po výborném výkonu vychytal čisté konto.

Článek

V úvodu aktivnější hosté několikrát vážněji zaměstnali litvínovského gólmana, ale postupně se domácí zvedli a začali si vytvářet šance. Vítkovický Prusek ale zneškodnil nebezpečné střely Trávníčka, Bahenského, J. Černého i Reichla. V závěru první třetiny Litvínov přečkal druhé vyloučení Vobořila a bezgólový stav vydržel až do poloviny zápasu.

Důsledně hrající Severočeši zlomili soupeřovu defenzivu v přesilovce zásluhou kapitána Reichla, který potrestal Trnkův faul prudkou ranou k tyči po přihrávce Lukeše. A velkou příležitost ke zvýšení nabídla domácím dvouminutová početní výhoda pěti proti třem. Vítkovice se ale ubránily. Ve třetí části se hosté snažili o vyrovnání, ale selhali v koncovce. Naopak Litvínov si vedení pojistil díky Reichlovi, který se ideálně orientoval v brankovišti a zasunul puk za Pruskova záda.

Litvínov - Vítkovice Steel 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 31. Reichel (Lukeš), 52. Reichel (Kubinčák). Rozhodčí: Šindler - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 5655.
Litvínov: Franěk - O. Poživil, Šlégr, Punčochář, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Švarný, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Trávníček, Bahenský, Tomas - J. Černý, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, M. Barinka, Ovčačík, Trnka, Kuboš, Gulaši - Tomášek, Burger, Krenželok - Ujčík, Šimíček, P. Hubáček - Klimek, Köhler, R. Hruška. Trenéři: Bokroš a Bolek.

Reklama

Související témata: