Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 5:2Pardubice si po výhře nad Libercem udržely naději na play-off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Kolář 1 : 0
31. Holub 1 : 1
33. Tvrdík 2 : 1
36. P. Sýkora 3 : 1
42. Jiruš 3 : 2
56. Cetkovský 4 : 2
57. Koukal 5 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic oživili díky vítězství v pátečním 50. kole extraligy nad Libercem 5:2 svou naději na účast předkole play-off. Na dvanáctém místě ztrácí Moeller na desáté Kladno čtyři body a v závěrečném kole čeká oba soupeře vzájemný zápas. Bílí Tygři mají po osmé porážce za sebou na třetím místě před Karlovými Vary už jen jednobodový náskok.

Článek

Poslední zápas základní části v ČEZ Aréně měl velmi dobrou úroveň a zásluhu na tom měly oba týmy stejným dílem. Pardubičtí hned ve třicáté vteřině přišli o zraněného obránce Nakládala. Moeller si vypracoval hned v úvodu šance díky Blažkovi a Rolinkovi, na druhé straně se při Nedorostově dorážce vyznamenal brankář Lašák.

V 6. minutě měli domácí štěstí, když se po závaru před jejich brankou zastavila puk u levá tyčka a Lašák chytil i Šachlovu dorážku. Oba celky hrály s maximálním nasazením, ale jejich akcím chybělo přesnější zakončení. V 16. minutě neuspěl Nedorost a v závěru úvodního dějství trefil Rolinek jen Pince.

Gólovou úrodu přinesla až druhá třetina. Ve 26. minutě agilní Koukal u hrazení vybojoval kotouč a jeho přihrávku proměnil útočník Kolář. Po gólu se u liberecké branky strhla potyčka a hra se oboustranně přiostřila. Liberečtí přidali, vynutili si převahu a v 32. minutě vyrovnal Holub. Přesně za dvě minuty ale vrátil Pardubicím vedení po spolupráci s Rolinkem Tvrdík.

Tvrdost libereckých hráčů se nelíbila sudímu Husičkovi, který mezi 35. a 37. minutou vyloučil tři Severočechy a dvakrát hráli domácí dvojnásobnou přesilovku. Tu první proměnil Sýkora svoji typickou dělovkou ve vedení 3:1. Druhou výhodu ale domácí už nevyužili, protože Rolinek trefil jen tyčku. Hosté měli ve 38. minutě velkou šanci při úniku Kočího, ale Lašák se opět zaskvěl výtečným zákrokem.

Liberec se radoval ze snížení v 43. minutě, kdy pardubický gólman nestačil na střelu Jiruše, který si najel před pardubickou branku na Pletkovu přihrávku. Liberec vstoupil do třetí třetiny velkým náporem a zatlačil domácí celek do defenzivy. Ve 44. minutě ale nepotrestal Havířovu chybu unikající Bartovič. Další možnost srovnat skóre měli hosté při vyloučení Nikolova, ale domácí, kteří ve třetí třetině hráli jen se třemi útoky, se ubránili. Naopak sami byli blízko zvýraznění náskoku při vyloučení Klimenty, ale střely jen těsně míjely Pincovu branku.

Liberec v 54. minutě dostal kotouč po Nedorostově akci za Lašákova záda, ale sudí Husička si u videorozhodčího ověřil, že gól byl dosažen rukou a neuznal ho. S blížícím se závěrem tempo i nasazení gradovalo. Střeleckou formu posledních zápasů potvrdil v 57. minutě při Dernerově vyloučení Cetkovský a přiblížil svůj tým k důležité výhře. Rozdíl ještě vzápětí zvýšil Koukal. Sedmadvacet vteřin před koncem se poprali Nikolov s Blatným a dostali tresty na pět minut a do konce utkání.

Moeller Pardubice - Bílí Tygři Liberec 5:2 (0:0, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 26. Kolář I (Koukal), 34. Tvrdík (Rolinek), 37. P. Sýkora (Rolinek), 57. Cetkovský (Havíř), 58. Koukal (Starý) - 32. Holub (Bartovič), 43. Jiruš (Pletka). Rozhodčí: Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 8:12, Nikolov - Blatný oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 8124.
Pardubice: Lašák - Snopek, Nikolov, Nakládal, Linhart, Havíř, Koma, Kolář II, M. Šeda - P. Sýkora, Rolinek, Tvrdík - Cetkovský, Pucher, Somík - Kolář I, Koukal, Starý - Zohorna, Blažek, Ondřej. Trenéři: Šejba a Lubina.
Liberec: Pinc - Derner, Jiruš, Hunkes, Krstev, Kočí, Zíb, Holub - L. Čermák, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Dušek, S. Procházka - Podkonický, Pabiška, V. Nedorost - Bartovič, Šachl, Blatný. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata: