Hlavní obsah

Vítkovice nedokázaly vyhrát, ničila je vlastní křeč

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic podlehli v čtvrtečním utkání závěrečného 52. kola základní části extraligy pražské Slavii 1:2 a do play off nepostoupili. Ve vyrovnaném utkání Ostravané postupně získali nad Slavií převahu, nicméně rozhodující branku této napínavé partie vstřelil v 55. minutě slávista Bednář a poslal Vítkovice do skupiny o udržení. Vítkovicím by nepomohl ani tříbodový zisk, protože jejich konkurenti v boji o předkolo - Kladno i Plzeň - naplno bodovali.

Článek

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný a žádný z týmů nechtěl udělat chybu. První brankové příležitosti se pět tisícovek diváků dočkalo na konci 10. minuty, kdy se ke kotouči dostal Vladimír Růžička mladší a jeho pokus propadl Pruskovi výstrojí. Domácí se ke kloudné akci dostali až v 16. minutě, kdy se dostal za hostují obranu Köhler, jeho prudká bekhendová ale střela skončila mimo. Prakticky vzápětí se na druhé straně uvolnil po rychlém přechodu do útoku Beránek, toho však vychytal Prusek.

Jednobranková ztráta donutila domácí mužstvo po přestávce přidat na tempu a na ledě to bylo vidět. Modrobílí hokejisté pomalu získali mírnou převahu a začali se tlačit do zakončení. Ve 24. minutě zatopil Svobodovi v brance Slavie tečí jeho kolega z obrany Kolařík, vlastní branka z toho ale nebyla.

Ve 32. minutě se před domácími rozestoupila obrana Pražanů, čehož využil Ujčík. Najel si na levé křídlo a tvrdým příklepem mezi Svobodovy betony vyrovnal. Vstřelená branka domácí ukolébala a prakticky vzápětí se do dvou velkých šancí dostal Bednář, Prusek ale svou klec uhájil. To Vítkovice opět nabudilo a ve 33. minutě tvrdě pálil Krenželok. Jeho střela se však podle mínění sudího odrazila od horní tyče a na posouzení videorozhodčím i přes mohutné protesty domácího mužstva nedošlo.

Tlak Vítkovic po této šanci stále narůstal a přenesl se i do úvodu závěrečné části, kdy jej ještě umocnily dvě přesilové hry. Vítkovické šance však zůstaly nevyužity. Slavia se začala soustředit na obranu a čekala na chybu domácích. Ti museli otevřít hru a tlačit se dopředu, šance Burgra, Hrušky i Klimka ovšem skončily také pouze na výstroji brankáře Svobody.

Trápení domácích ukončila 55. minuta, v níž se kolem pravého mantinelu prosmýkl Bednář a trefil mezeru mezi Pruskovými betony. Inkasovaná branka ostravský tým rozhodila a vítkovická převaha byla pryč. Slávisté si už své vedení v klidu pohlídali a do závěrečné sirény naopak ještě mohli skórovat. To se ale Davidu Hruškovi ani nadvakrát nepodařilo, i přesto si ale Slavia odvázla z Vítkovic tři body.

Vítkovice Steel - Slavia Praha 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Ujčík (P. Hubáček) - 10. V. Růžička ml. (Sklenář), 55. Bednář (Vondrka). Rozhodčí: Kubeš, Minář - Dřínovský, Čech. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 5186.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Trnka, Ovčačík, Heš, od 21. navíc J. Mrázek - Tomášek, Burger, Krenželok - Ujčík, Šimíček, P. Hubáček - Klimek, R. Hruška, Köhler - Svačina, Jánoš, Vala. Trenéři: Bokroš a Bolek.
Slavia: A. Svoboda - Kolařík, Drtina, Žižka, Sloboda, J. Novák, Vašíček, Jebavý - Bednář, Beránek, Vondrka - D. Hruška, Klepiš, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Sklenář, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: