Hlavní obsah

Třinec porazil Znojmo 5:1, soupeři na sebe narazí i v předkole

TŘINEC

Třinečtí hokejisté v úterý zvítězili v závěrečném kole základní části extraligy v přímém souboji o sedmou příčku nad Znojmem 5:1. Hosté po prohře klesli na desáté místo, takže se oba týmy již tuto neděli utkají ve Werk aréně v předkole play off znovu.

Článek

O ukončení šestizápasové série výher hokejistů z jižní Moravy rozhodli Oceláři v úvodních dvou třetinách, po kterých vedli už 5:0. Čtyři branky přitom padly při neúplném počtu hráčů na ledě; tři z nich dali domácí v přesilových hrách, čtvrtý gól přidali při vlastním oslabení.

Oba týmy byly nuceny před utkáním udělat několik změn v sestavách. V dresu Ocelářů se zásahy týkaly zejména obranných řad, hosté měli mimo hru dokonce osm hokejistů. Přesto byli hráči Znojma v úvodu nebezpečnější. V prvním náznaku šance se ocitl Plášek, ovšem příležitost mu sebral výborným zákrokem obránce Seman.

Poté vybídl Erat ke skórování Bičánka, jenže jeho střelu z mezikruží vyrazil brankář Vojtek lapačkou. Postupně přebírali iniciativu domácí hokejisté a ve 13. minutě ohrožovala Kamešovu branku první formace Ocelářů, jenže Štefanka ani Moravec ve vyložených možnostech neuspěli. O minutu později vyrazil Kameš Martynkovu střelu ramenem.

Další akce Třince již skončila brankou. Zadák Kundrátek zavezl puk až za branku, odkud ho naservíroval mezi kruhy Skořepovi, který z voleje překonal Kameše. Vedení pak domácí zvýšili kuriózním způsobem při své první přesilové hře. Polanský nahazoval kotouč do pásma a od spojnice mezi mantinely se puk odrazil odrazil do Kamešovy branky, přičemž znojemský gólman v té době čekal na kotouč u hrazení za brankou.

V 27. minutě domácím příznivcům zatrnulo po zákroku Berouna na Kundrátka, jenž opustil hrací plochu v doprovodu klubového lékaře. Pak však mohli propuknout v jásot, když další dvě nabídnuté přesilové hry Oceláři po vzorových kombinacích zakončili gólem.

Nejdříve souhru druhého útoku Martynek - Peterek - Korhoň zakončil posledně jmenovaný, jenž vstřelil pátý gól v posledních čtyřech utkáních. A o čtyři minuty později vedli domácí už čtyřbrankovým rozdílem, když Pácal křížnou přihrávkou uvolnil Moravce, před kterým zívala prázdná branka.

Poté měli možnost početní výhody i Orli, jenže i v oslabení se k brankovým příležitostem dostávali jenom domácí. Štefanka a Skořepa ještě neskórovali, ale znojemští obránci se nepoučili a nechali osamoceného Barinku před Kamešem, který střelou mezi betony inkasoval popáté a své místo přenechal Müllerovi.

V závěrečné třetině měli úvodní šanci Orli. Tentokrát však byli úspěšní díky Chvátalovi, který v přesilové hře šikovně tečoval Mojžíšovu střelu. Vstřelená branka však žádnou stíhací jízdu Orlů nenastartovala a i v dalším průběhu měli navrch Oceláři. Promarnili však i 63 sekund dlouhou dvojnásobnou výhodu, v níž dvě gólové příležitosti zahodil Barinka.

Oceláři Třinec - Znojemští Orli 5:1 (2:0, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Skořepa (Kundrátek), 19. Polanský (Výborný), 29. Korhoň (Peterek), 33. D. Moravec (Pácal), 37. P. Barinka (M. Výborný) - 43. Chvátal (Mojžíš). Rozhodčí: Šír, Fraňo - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 6:11. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3144.
Třinec: Vojtek - Andersons, M. Výborný, Malec, D. Seman, Kundrátek, Pácal, od 41. navíc Kania - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa - Kolusz, Steber, Pavelek. Trenéři: Kopřiva a Juřík.
Znojmo: Kameš (37. Müller) - Švrček, Jareš, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Mojžíš, Štach - Erat, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Beroun, Plášek - Chvátal, A. Padělek, Meidl. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata: