Hlavní obsah

Karlovy Vary doma i podruhé v sezoně s Budějovicemi prohrály

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů podlehli v utkání závěrečného 52. kola základní části Českým Budějovicím 3:4 v prodloužení. Energie tak prohrála s Mountfieldem oba domácí zápasy v sezoně, na jihu Čech naopak dvakrát zvítězila po samostatných nájezdech. Čtvrteční klání rozhodl v druhé minutě nastavení slovenský útočník Michal Hudec.

Článek

Úvod byl sice oboustranně opatrný, ale po necelých třech minutách hosté v přesilovce udeřili, když brankáře domácích Mensatora překonal obránce Vydarený. Na konci sedmé minuty putoval na trestnou lavici českobudějovický Novák na dvě plus dvě minut za hákování a krosček, ale z přesilovky Karlovy Vary nic nevytěžily. Zatímco domácí v první třetině branku Jihočechů prakticky neohrozili, hosté využili díky Kůrkovi i svou druhou přesilovku.

V polovině zápasu domácí snížili zásluhou Milana Procházky. V 33. minutě Mensator kryl nebezpečný pokus Šimánka a na druhé straně ve 37. minutě Chábera zmařil příležitost Kumstáta. Ještě ve stejné minutě vystartoval Mensator neúspěšně proti Šimánkovi, ale budějovický útočník nakonec odkrytou branku netrefil. V čase 39:36 využila Energie po vyšachování obrany Jihočechů přesilovku pěti proti třem a velkou zásluhu na gólu měl Dobroň, který uvolnil Košťála.

Nejlepší hokej se hrál ve třetí třetině. Ve 45. minutě využili hosté už svou třetí přesilovku, když do střely obránce Frola vložil hůl Květoň. Už za minutu ale bylo znovu vyrovnáno, přestože úspěšnému Kumstátovi střela nesedla ideálně. Ve 49. minutě ujeli v oslabení Kumstát se Skuhravým, ale koncovka druhému jmenovanému nevyšla.

V 50. minutě Chábera výborně zasáhl při úniku Skladaného a vzápětí proti českobudějovickému brankáři neuspěl ani Pech. V 55. minutě pak o sobě dal vědět před karlovarskou brankou Šimánek a v 58. minutě spálil šanci karlovarský Kuběna, který nedokázal nadzvednout puk. Utkání dospělo do prodloužení, ve kterém nejprve pálil Kraft. Z rychlého protiútoku rozhodl o druhém bodu pro České Budějovice Hudec.

Energie Karlovy Vary - Mountfield České Budějovice 3:4 v prodl. (0:2, 2:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 30. Milan Procházka (Melenovský), 40. Košťál (Dobroň), 47. Kumstát (Dobroň) - 3. Vydarený (Šimánek), 17. Kůrka (V. Hübl), 45. L. Květoň (Frolo), 62. Hudec (Gřegořek). Rozhodčí: Polák, Pešina - Čížek, R. Prchal. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:3. Diváci: 3061.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Duben, Grof, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Polák, Pech, Kuběna. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
České Budějovice: Chábera - Mucha, Gřegořek, Sičák, Frolo, Toman, Vydarený, Bolf, F. Novák - Hudec, Šimánek, Kotrla - Kůrka, V. Hübl, L. Květoň - Kuchejda, Vak, Veselý - Gulaš, Mertl, Horák. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice