Hlavní obsah

Třinec si na Znojmo věří, Orly navíc trápí viróza

PRAHA

Jedna pohroma za druhou stíhá hokejisty Znojma. Po zranění největších hvězd Jiřího Dopity a Jiřího Trvaje na mužstvo před zápasy předkola play-off dolehla viróza, která schvátila i hlavního kouče Václava Sýkoru. Možná už ale budou moci v zápasech s Třincem počítat s lídrem Dopitou. Oba týmy si v neděli a v pondělí v Třinci zopakují poslední zápas základní části.

Článek

Ve čtvrtek vyhráli Oceláři 5:1, v play-off to však bude o něčem jiném. "Z toho utkání vůbec nevycházíme, soupeř po nešťastném druhém gólu trochu rezignoval. Znojmo naopak v závěru základní části i bez Dopity a Trvaje prokázalo velkou sílu. Tým se bez těchto osobností možná ještě více semkl," citují oficiální stránky Třince trenéra Břetislava Kopřivu.

V Třinci věří, že po dvou zápasech na vlastním ledě budou mít náskok. „Je dobré, že začínáme doma,“ libuje si třinecký asistent Jiří Juřík. „U nich jsou mnohem silnější, přitakává útočník Lubomír Korhoň. „Jsme na vítězné vlně, věříme si. Pocházím z jižní Moravy, na bitvu se Znojmem se těším,“ připomněl Jiří Polanský. Týmu budou chybět zranění Kroupa, Výtisk a Květoň, nejistý je start obránce Sekeráše, který laboruje s nataženým úponem.

Kabinou jihomoravského týmu se přehnala viróza, kvarteto Kucharczyk, Selingr, Haman a Svoboda do Třince ve čtvrtek ani nepřijelo. „Věříme, že se nám virózou napadení hráči uzdraví a budeme moci postavit mnohem silnější tým. I když se obávám, aby jedni se nevyléčili a druzí neulehli místo nich,“ řekl znojemský asistent Pavel Hynek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články