Hlavní obsah

Liberec má Pince, i proto jsou Tygři lepší

LIBEREC

Zatímco Sparta musí v zápasech play-off spoléhat na nezkušené gólmany, kteří se při absenci Tomáše Duby marně snaží překročit vlastní stín, Liberec má na brankářském postu jistotu v podobě Marka Pince. V důležitém prvním čtvrtfinále podržel Tygry několika spolehlivými zákroky a ve druhém zápase nedovolil Pražanům skórovat ani jednou. I rozdílné kvality brankářů mohou za to, že Liberec pojede do Prahy s dvěma výhrami.

Článek

„Vyhráli jsme díky výbornému výkonu brankáře Marka Pince,“ jednoduše shrnul úterní druhý zápas v Liberci asistent hlavního kouče domácího týmu Vladimír Čermák. A slova chvály měl k brankáři soupeře i trenér Sparty František Výborný. „Pinc je opravdu výborný gólman, jen tak něco ho nevyvede z rovnováhy,“ uznal jeho kvality.

Samotný Pinc zůstával i po vychytané nule při zemi. „Hlavní je vítězství, nula není tak významná. Kluci hráli obětavě a čistili přede mnou prostor,“ nezapomněl na spoluhráče. „Hodně důležitý byl ten druhý gól na konci druhé třetiny. Poslední třetinu jsme pak odehráli dobře takticky. Počkali jsme si na jejich chyby a dali z toho i nějaké góly,“ shrnul utkání.

Čtvrtfinálová série Liberec - Sparta na Sport.cz:
REFERÁT:Liberec rozebral Spartu dvěma góly
TRÁPENÍ:Sparta musí doma "zvednout rukavici"
BRANKÁŘI:Liberec má Pince, i proto jsou Tygři lepší

I přes čisté konto byl podle něj druhý zápas náročnější. „Sparta hrála o hodně lépe než v pondělí, napadala nás ve dvou, ve třech hráčích. Během prvních dvou třetin hráli výborně a byli všude o krok napřed. Hráli dobře. Ale my výborně,“ usmíval se. Rozhodně se ale ještě necítí jako vítěz. „Sice vedeme 2:0 na zápasy, ale dokud tam nebudou čtyři výhry, tak ničemu neuvěřím,“ dodal na závěr liberecký strážce branky.

Marek Pinc přišel do Liberce z Vítkovic na začátku listopadu poté, co se dosud neochvějný vládce branky Milan Hnilička rozhodl vyzkoušet angažmá v ruské Ufě. A brzy přesvědčil, že je schopen oblíbenou hvězdu týmu kvalitně zastoupit. Proti Spartě se mu navíc v letošní sezóně daří. V dresu do Liberce zatím včetně zápasů v základní části všechny dosavadní duely s mistrem vyhrál a ve čtyřech zápasech inkasoval jen pět branek.

Reklama

Související témata: