Hlavní obsah

Pinc: Ať si sparťané sbalí věci a užijí dovolenou

PRAHA

Společně s kapitánem Leošem Čermákem byli ústředními postavami libereckého mužstva ve čtvrtfinále proti Spartě. Marek Pinc pustil za čtyři zápasy pouhých šest branek a procentuální úspěšnost si v play-off drží na fantastických šestadevadesáti procentech. Přesto část sparťanských hokejistů zastává názor, že gólmana Tygrů puky spíše jen trefovaly. „Když to říkají sparťani, tak mě to asi opravdu jen trefovalo,“ překypoval Pinc po rychlém postupu dobrou náladou.

Článek

Čekal jste, že Spartu přejedete 4:0 na zápasy?

To je jasný! Ne, ty zápasy na Spartě byly strašně těžký. Byli bychom spokojení, i kdybychom tu uhráli jedno vítězství. Uhráli jsme dvě, což je úplně super.

Bylo hodně důležité, že jste v každém zápase dokázali skórovat jako první?

Moc nám to pomáhalo. Sparta navíc v celé sérii ani jednou nevedla a musela dotahovat.

Vy jste celou sérii odchytal ve velkém stylu. Necítil jste před zápasy trému?

Snažím se to moc nevnímat, je to jenom sport. Chci se soustředit jen na sebe, abych podal co nejlepší výkon. Na nervozitu není čas, to by pak bylo ještě horší.

Kdy jste ve čtvrtém zápase uvěřil v postup?

Až když dal Leoš Čermák do prázdné branky pojišťující gól. Sparta totiž ve třetí třetině snížila, navíc měla nebezpečné brejky.

Zatímco Sparta se na své branky hodně nadřela, zakončení ve vašem podání vypadalo hodně jednoduše...

Už před sérií jsme si s kluky řekli, že všechno budeme střílet na bránu. Je taky dobře, že hráči chodili před gólmana, aby mu clonili. Celý tým zahrál výborně. Skákal do střel, hrál obětavě. To jsou věci, kterými se play-off vyhrává.

V posledním utkání proti vám nejprve Petr Ton proměnil bekhendovým blafákem trestné střílení, v závěru zápasu se na vás znovu řítil sám. Co vám v tu chvíli blesklo hlavou?

Že udělá to samé. Tak jsem proti němu vystrčil hokejku a on si přes ní nedovolil jít do blafáku. Vystřelil tedy na lapačku, naštěstí to ale trefil vedle.

Sparťané říkali, že jste měl v celé sérii neskutečné štěstí. Puky vás prý doslova trefovaly. Taky si to myslíte?

Když to říkají sparťani, tak mě to asi opravdu jen trefovalo (směje se). Oni ať si tady sbalí svoje věci a užijí si dovolenou...

Vám naopak sezóna ještě nekončí. Máte vyhlídnutého nějakého soupeře, kterého byste chtěl do semifinále?

Vůbec. Mužstva jsou tak vyrovnaná, že je těžké si vybírat.

Cítíte satisfakci, že se vám výborně podařilo nahradit Milana Hniličku?

Přijít za Milana bylo těžký, ale tomu srovnávání s ním jsem se snažil nepropadat. Chtěl jsem jen odvádět dobré výkony.

Liberečtí fanoušci vás přijeli do Prahy povzbudit v hojném počtu. Užíval jste si s nimi závěrečnou děkovačku?

Od té doby, co jsem v Liberci, jsou fanoušci výborní. Tady to opět potvrdili. Potěší mě, když vyvolávají mé jméno. Tak jim na oplátku někdy zamávám.

Reklama

Související témata: