Hlavní obsah

Šlégr: Nepřistoupili jsme k zápasům tak, jak bychom měli

LITVÍNOV

V pátém čtvrtfinálovém duelu na ledě Karlových Varů hokejisté Litvínova statečně bojovali, přesto prohráli a letošní sezóna pro ně skončila. „Můžeme říkat, že to bylo štěstí, co nám chybělo. Ale série skončila 4:1 na zápasy a Karlovy Vary chtěly víc a po zásluze si postup vybojovaly,“ nechal se po zápase slyšet obránce Severočechů Jiří Šlégr.

Článek

"Je to sport, vždycky někdo musí prohrát. My jsme dělali chyby a oni z nich dávali góly – to je hokej,“ řekl Šlégr. „My jsme v této sérii nepřistoupili k zápasům tak, jak bychom měli. Klíčovým momentem bylo, že jsme ve Varech prohráli oba úvodní zápasy,“ viděl příčinu vyřazení litvínovský zadák.

Nejproduktivnějším hráčem týmu kouče Petra Rosola a Jaroslava Hübla se stal chomutovský rodák Daniel Branda. Dvaatřicetiletý útočník nasbíral stejně jako Vojtěch Kubinčák tři kanadské body (2+1). „Za výkon se nemusíme stydět. Poctivě jsme to odmakali. Nepřiklonilo se k nám štěstí,“ smutnil po zápase severočeský forvard, který stejně jako Šlégr viděl příčiny neúspěchu v prvních dvou střetnutích na ledě Energie. „Rozhodující byly první dva zápasy, které jsme ve Varech prohráli – to asi rozhodlo.“

Sérii nechyběly tvrdé zákroky

Diváci viděli kromě prvního utkání na ledě Energie vyrovnané partie, které vždy skončily jednobrankovým rozdílem. „Všichni očekávali vyrovnanou sérii. Připadalo mi ale, že Vary mají navrch a my pořád dotahujeme,“ všiml si Šlégr. Sérii nechyběly ani tvrdé zákroky, které na obou stranách vyvolaly vlnu rozhořčení. „Každý má v sobě emoce a chce vyhrát, ale nikdo nejde do zápasu s tím, aby zranil protihráče,“ vysvětluje urostlý litvínovský bek.

"V předsezónních prognózách nás nikdo na páté místo v žádném případě netipoval. V mužstvu byla síla a prokázali jsme, že máme solidní hráče, kteří mohou hrát kvalitní hokej. Do budoucna je to pro náš hokejový klub jedině dobře,“ zhodnotil Šlégr vystoupení Litvínova v letošní sezóně.

Reklama

Související témata: