Hlavní obsah

Klepiš zařídil Slavii gólem v prodloužení postup do semifinále

PRAHA

Slavia porazila v pátém zápase čtvrtfinálové série hostující celek z Třince 3:2 po prodloužení a postoupila mezi nejlepší čtyři celky extraligy. Oceláři dlouho drželi své šance na zdramatizování série nad vodou, když do 43. minuty vedli. Pak se ale trefil Vladimír Růžička mladší a v nastaveném čase rozjásal fanoušky ve vysočanské aréně Jakub Klepiš povedeným blafákem. Pražané se po výhře 4:1 na zápasy v semifinále utkájí s Libercem.

Článek

Do utkání vstoupili aktivněji Oceláři, Steber ale dorážkou z otočky Svobodovu branku minul. Ještě větší tutovku záhy spálili Výborný se Steberem, kteří z bezprostřední blízkosti nedokázali překonat jistého Svobodu. V šesté minutě už ale ani on nestačil na ránu Polanského, jehož rána zapadla při přesilové hře přesně k levé tyči. V dalším slávistickém oslabení našel Beránek Vondrku, jehož lehká teč skončila jen pár centimetrů vedle Vojtkovy svatyně.

V osmé minutě zachránilo Slavii břevno, od kterého se odrazila dělovka Polanského. Málo vídaný moment nastal o minutu později. Novákovo vyhození při slávistickém oslabení sklepl na útočné modré ze vzduchu Hruška a v úniku překonal Vojtka precizně provedeným bekhendovým blafákem. V 12. minutě se autor vyrovnávací branky zaskvěl znovu.

Krátkými kličkami oklamal celou hostující obranu, našel osamoceného Vondrku, ten ale trefil jen Vojtka. Šance střídaly na obou stranách, v té hostující nedokázal dotlačit puk za Svobodova záda Tomík. Těsně před prvním odchodem do šaten pomohla branková konstrukce i Ocelářům. Hruškova pěkná střela švihem jen zazvonila o pravou tyč.

První šanci si v druhé třetině vypracovali slávisté. Bednář po objetí branky vybídl ke skórování Klepiše, toho ale reflexivním zákrokem vychytal Vojtek. O chvíli později se duel se stejným obsazením opakoval znovu, vítězně z něj opět vyšel třinecký gólman.Před polovinou druhé části hry zahrozili i Oceláři, při Skořepově pokusu ale stačil Svoboda včas sklapnout své betony.

V 31. minutě hráli hosté přesilovou hru a Výborného nahození od modré skončilo až za Svobodovými zády. Slávistický brankář neměl přes clonící hráče šanci puk zahlédnout.Třinečtí slávisty v těchto chvílích přehrávali, třetí gól ale přidat nedokázali. I proto, že Barinka v dobré příležitosti minul odkrytou klec. Těsně před druhou přestávkou pak Vojtek lapil dvě Kadlecovy střely od modré.

Vstup do třetí třetiny se slávistům vydařil. Nejprve sice v krátké dvojnásobné přesilovce ještě neuspěli, v pokračující klasické výhodě ale srovnal Růžička na 2:2. V 48. minutě Svoboda špatně za svou brankou rozehrál, svou chybu ale stihl rychlým návratem do branky napravit. Na druhé straně po zmatcích před Vojtkem pálil Kadlec, třinecký brankář ale kryl. I přes několik dalších šancí se již ale skóre 2:2 neměnilo, zápas tak dospěl do prodloužení.

Rozhodnutí série přinesla 66. minuta, v níž ujel do samostaného nájezdu Jakub Klepiš a nasadil třineckému gólmanovi blafák, který znamenal postup Pražanů do semifinále. V boji o finále se Slavia střetne s Libercem.

<tbody><tr class="invert"><td>Slavia Praha - Oceláři Třinec 3:2 PP. (1:1, 0:1, 1:0)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky</strong>: 9. D. Hruška (Novák), 43. V. Růžička ml. (Vondrka), 66. Klepiš (D. Hruška) - 6. Polanský (Skořepa), 31. M. Výborný (Štefanka). Rozhodčí: Mikula, Hodek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 10:7, navíc J. Novák - Peterek oba 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 6690. Konečný stav série: 4:1.</td></tr><tr><td><strong>Slavia:</strong> A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, J. Novák, Kolařík, Sloboda, Žižka, od 21. navíc Drtina - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Klepiš, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Borovanský, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous. </td></tr><tr><td><strong>Třinec:</strong> Vojtek - Kundrátek, Sekeráš, D. Seman, Malec, M. Výborný, Pácal - P. Barinka, Peterek, Moravec - Korhoň, Štefanka, Steber - Tomík, Polanský, Skořepa - od 21. navíc Pavelek. Trenéři: Kopřiva a Juřík. </td></tr><tr class="highlight"><td>Konečný stav série: 4:1.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: