Hlavní obsah

Slávistům vadí divadelní výstupy hráčů Liberce

LIBEREC

Už od prvního zápasu provázejí semifinálovou sérii mezi Slavií a Libercem pořádné emoce. Po zápasech na ledě Pražanů si Tygři stěžovali na pískání rozhodčích, nyní po třetím utkání přecházejí do ofenzivy slávisté. Vadí jim teatrální pády, kterými prý liberečtí hráči doprovázejí většinu osobních soubojů. „Liberečtí se neustále válí, drží za hlavu a simulují," nebral si na tiskové konferenci servítky slávistický asistent Jiří Kalous.

Článek

Během úvodních dvou zápasů v Praze si Liberečtí stěžovali na neobjektivní posuzování zákroků ze strany rozhodčích. Podle nich připískávali Slavii. Šéf Komise rozhodčích Pavel Halas v neděli uznal, že protesty Liberce vůči stylu řízení druhého zápasu byly opodstatněné. „Myslím si, že Liberec před třetím utkáním vyvolal trochu hysterii ohledně toho, jak se v hokeji vylučuje. Určitě se to v neděli projevilo, během úvodních dvou třetin jsme prakticky pořád hráli v oslabení,“ stěžoval si Kalous, že rozhodčí tlaku Severočechů ve třetím utkání podlehli.

Za klíčový moment třetího zápasu označil diskutabilní vyloučení Jakuba Klepiše za závěru druhé třetiny. Ke Klepišovi zanedlouho přisedl i Červenka a slávisté hráli již poněkolikáté ve třech. Dvojnásobné oslabení sice ještě ubránit dokázali, následnou klasickou přesilovku už nikoliv. „Podle nás Klepiš nic neudělal. Dostali jsme branku a proti tak kvalitnímu týmu, jaký Liberec má, jsme už nebyli schopní utkání zvrátit,“ řekl Kalous.

Semifinálová série Liberec - Slavia na Sport.cz:
ON-LINE:Liberec - Slavia
REPORTÁŽ:Liberec využil domácího prostředí a snížil
SIMULOVÁNÍ:Slávistům vadí divadelní výstupy hráčů Liberce

Poté ale slávistický asistent přešel k faktu, který ho v českém hokeji trápí ze všeho nejvíce. Simulování. „Utkání jsme výsledkově nezvládli. Ale k tomu přispělo hodně divadelních výstupů domácích hráčů, kteří to nemají zapotřebí. Jsou totiž i tak kvalitní,“ stěžoval si Kalous na počínání hokejistů Liberce. Podle něj totiž téměř každý pád Liberečtí ještě přibarvují, aby jim sudí „skočili na špek“. Hlavní kouč Slavie Vladimír Růžička po zápase jen řekl, že se k celé situaci nechce vyjadřovat, navíc v den zápasu výkon rozhodčích ani hodnotit nemůže.

„Neustále se válí, drží se za hlavu, simulují a za půl minuty zase hrají. Snižují tím kvalitu jinak výborného týmu,“ rozčiloval se Kalous. Na simulování některých hráčů Liberce upozorňovali i příznivci Slavie, kteří například ironickým pokřikem vyzívali severočeského kapitána Leoše Čermáka, aby ještě jednou zničehonic upadl.

GM Liberce Jech s názory Kalouse nesouhlasí

Liberecký kouč Dušan Gregor na Kalousova slova odmítal reagovat, ačkoliv se mu zdála jako velice silná. „Uděláme všechno proto, aby tenhle alibistický a simulantský tým byl v pondělí zase úspěšný,“ neodpustil si drobné rýpnutí slovenský trenér a vzápětí dodal. „Myslím to samozřejmě v uvozovkách, nejsou to moje slova,“ podíval se na Kalouse.

Právě Kalous nevyloučil, že nedělní utkání bude mít ještě ze strany Slavie dohru. „Nehodíme to za hlavu, teď se ale chceme soustředit na další zápas,“ pověděl. Generální manažer Tygrů Ctibor Jech se celou rozmíšku snažil uhasit, aby se už tak napjatá atmosféra ještě více nerozvášnila. „S názorem Slavie nesouhlasím, je ale její právo se na celou situaci takto dívat. Hlavně jsem ale rád, že utkání mají takovou kvalitu, jakou mají a to je rozhodující.“ Série mezi Libercem a Slavií bude ještě hodně zajímavá.

Reklama

Související témata: