Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic se s domácím publikem rozloučili výhrou

OSTRAVA

Výhrou 4:3 nad Zlínem se hokejisté Vítkovic rozloučili pro tuto sezónu s domácím publikem a potvrdili konečné jedenácté místo v extralize. I když hosté měli více ze hry, o lepší výsledek je připravila špatná koncovka. Vítkovičtí byli podstatně efektivnější, tři góly vstřelili v přesilovkách a v bojích o udržení doma vyhráli všech šest utkání.

Článek

Další z bezstarostných zápasů přinesl v úvodu více šancí Zlínu, ale domácí brankář Štěpánek zlikvidoval trojnásobnou dorážku Brunce i stoprocentní možnost Rachůnka. To Vítkovice byly produktivnější. Jejich nejlepší hráč zápasů ve skupině o udržení Hruška v přesilovce otevřel skóre a už za 59 sekund na něj navázal Burger, který si z druhé vlny najel na zadovku Hubáčka a nechytatelně zavěsil pod horní tyčku.

Dvoubrankový náskok Ostravany uklidnil až příliš, prostřední dějství naprosto přenechali soupeři. Zlín kraloval lepším bruslením i přesnější kombinací, jenom ne zakončením. Štěpánek si sice v 23. minutě vybral slabou chvilku, když mu za záda propadl Leškův příklep od modré čáry, ale při následném tlaku Zlína řadou výborných zákroků všechno vrchovatě vynahradil.

Vítkovicím vyšly jen přesilovky

Balaštíkovi zmařil sólo, Balánovi dorážku z brankoviště a Rachůnkův švih odvrátil dokonce maskou. Na Štěpánka našel recept znovu jen Leška, který na sebe nalákal dva obránce a přihrávkou před prázdnou branku vypracoval snadný gól pro Záhorovského.

To už však Zlínští prohrávali znovu o dvě branky. Jediné, co Vítkovicím ve druhé třetině vyšlo, byly přesilovky. Vyraženou ránu Kuboše vrátil do prázdné branky Klimek a čtrnáct sekund před přestávkou juniora Sedláčka bez problémů překonal i osamocený Vala.

Hosté nebyli horší ani v závěru, ale stihli už pouze zkorigovat prohru: trenérův syn Roman Vlach pět minut před koncem svižnou ránou zápěstím pokořil Štěpánka potřetí. Zlín v poslední minutě i v oslabení zkusil power play, Vítkovice si ale výhru sebrat nenechaly.

Vítkovice Steel - RI Okna Zlín 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. R. Hruška (Gulaši), 18. Burger (P. Hubáček), 34. Klimek (Kuboš), 40. Vala (P. Hubáček) - 23. Leška (Záhorovský), 34. Záhorovský (Leška), 55. R. Vlach ml. (Ďurák). Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7. Využití: 3:0. Diváci: 1303.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Suchý, Kuboš, Hartmann, A. Sedlák, Gulaši, Ovčačík, J. Mrázek - Tomášek, Škoda, Krenželok - Svačina, R. Hruška, Klimek - Vala, Burger, P. Hubáček - Köhler, Szturc, Šedivý. Trenéři: Bokroš a Bolek.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Lučka, Nosek, Matula, Hlavačka, Klouček, Bořuta, Ďurák - Balaštík, R. Vlach ml., Rachůnek - M. Pšurný, Mokrejš, Brunec - Ondráček, Leška, Záhorovský - Kubiš, Balán, Andrašovský. Trenéři: R. Vlach st. a Přikryl.
Tabulka o 11. až 14. místo:
1. Vítkovice Steel 62 27 4 7 24 172:179 96
2. Moeller Pardubice 61 21 6 5 29 172:186 80
3. RI Okna Zlín 62 22 1 5 34 164:205 73
4. Slovan Ústečtí Lvi 61 9 9 8 35 134:220 53

Reklama

Související témata: