Hlavní obsah

Pardubičtí hokejisté se výhrou rozloučili s domácími diváky

PARDUBICE

Pardubičtí hokejisté porazili ve svém posledním domácím utkání v této extraligové sezóně nejslabší tým soutěže Ústí nad Labem 4:3. Rozlučkový zápas Východočechů přilákal do hlediště jen slabou návštěvu 2105 diváků, kteří sledovali výkony typické pro dávno rozhodnutou soutěž.

Článek

Pardubice měly po celé utkání více ze hry, ale ztroskotávaly na nulové produktivitě v přesilových hrách. Už po 46 vteřinách se mohlo do vedení dostat Ústí nad Labem, ale únik Šagáta vyřešil bravurním zákrokem brankář Lašák.

Domácí si pak vytvořili výrazný tlak, ale na gól čekali diváci až do 17. minuty. Mladík Zohorna ideálně přihrál Ondřejovi a ten nekompromisně prostřelil Přikryla. O necelou minutu později potvrdil roli pardubického kanonýra Cetkovský, který spolupráci s dalším mladíkem Radilem zakončil dalším gólem.

Ve druhé třetině nápor domácích pokračoval, ale branky dávali hosté. Nejprve v 27. minutě při vyloučení Havíře z nepřehledné situace před Lašákem skóroval Zápotočný a v 31. minutě opět při přesilovce Pazourek vyrovnal. Následovala série vyloučení na obou stranách a v 37. minutě z toho profitovali domácí, kterým Koukal vrátil vedení.

O něj přišli ve 49. minutě, kdy hosté rozehráli dobrou kombinaci před Lašákem a obránce Pojkar vyrovnal, ale chvíli nato po samostatné akci pardubický junior Semorád dal čtvrtý gól. V závěrečných minutách si Pardubice ještě vytvořily výrazný tlak, zrychlily hru, ale nakonec čelily více než dvouminutové power play hostů, kteří se však k přímému ohrožení Lašákovy branky nedostali.

Moeller Pardubice - Slovan Ústečtí Lvi 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Ondřej (Zohorna), 18. Cetkovský (Radil), 37. Koukal (Šeda), 50. Semorád - 27. Zápotočný (Pazourek), 31. Pazourek (Šaffer), 49. Pojkar (Krajči). Rozhodčí: Hribík - Čížek, Prchal. Vyloučení: 6:10, využití: 1:2. Diváci: 2105.
Pardubice: Lašák - Koma, Havíř, Snopek, Linhart, Šeda, Nikolov - Pivko, Zohorna, Ondřej - Cetkovský, Radil, Somík - Kolář I, Koukal, Starý - Klejna, Semorád, Dobiáš. Trenéři: Šejba a Lubina.
Ústí nad Labem: Přikryl - A. Novotný, Zápotočný, Klobouček, Gýna, Němeček, Evan, Pojkar, P. Hořava - Janků, Pazourek, Káňa - Hovorka, Šagát, Šaffer - V. Novák, Špirko, M. Novák - Krajči, A. Nedorost, Hašek. Trenéři: Votruba a Evan.

Reklama

Související témata: