Hlavní obsah

Slavia se víc soustředila na obranu a přineslo to úspěch

PRAHA

V pátek Slavia inkasovala od soupeře z Karlových Varů pět branek a ztratila úvodní zápas finále hokejové extraligy. I proto chtěli Pražané ve druhém utkání výrazně zlepšit defenzívu a udržet na uzdě karlovarské střelce, především pak dvojici Skuhravý, Kumstát. To se podařilo, obě karlovarské „věže“ tentokrát vyšly naprázdno a dvě branky jejich spoluhráčů tentokrát na vítězství nestačily.

Článek

„Věděli jsme, že prohráváme v sérii jedna nula a chtěli to vyrovnat. První zápas nám vůbec nevyšel, pořád jsme jen dotahovali a hráli špatně v defenzívě. S dneškem se to nedá vůbec srovnat, tentokrát jsme bojovali a hráli do těla. Všichni plnili předepsané úkoly a přineslo nám to úspěch,“ radoval se po druhém finále útočník Jakub Klepiš.

Zlepšené defenzívy si všiml i útočník soupeře Milan Kraft. „Je fakt, že v útoku po nás teď tolik nešli, soustředili se hlavně na obranu. Ale tomu se musíme přizpůsobit a překonat to. Máme teď dva dny na to rozebrat jejich hru na videu a pořádně se připravit. Každý zápas je jiný, což se ukázalo i při prvních duelech v Praze,“ řekl pro Sport.cz hráč se zkušenostmi z NHL.

„Teď je to vyrovnané a nikdo už nemá navrch,“ těší Klepiše, jenž přihrál na dvě branky. U první zkušeně přihrál puk Hruškovi a ten ve druhé třetině zvýšil na 2:0. „Měl jsem puk na modré čáře, před obráncem jsem si jej potáhl doleva k sobě, a poslal jej bekhendem Davidovi. Ten se pak trefil mezi nohy brankáře,“ popsal zrod celé akce hráč, jenž si vytvořil i dost vlastních příležitostí ke skórování. „Ale nemrzí mě, že to nevyšlo. Je úplně jedno, kdo dává góly, hlavně že jsme vyhráli.“

Vary budou doma ještě nebezpečnější

Ze zápasu si odnesl i bolestivý kotník, jenž v šatně zakrýval fáč obalený ledem. „Dohrával jsem souboj a dostal jsem sekeru do kotníku, není to nic hroznýho,“ vykládal a těšilo jej, že do O2 Areny tentokrát dorazilo přes šestnáct tisíc lidí. „To je fantastický. Je super, že na nás chodí tolik lidí a snad přijdou příště znova,“ přál si.

Nyní se ale finálová série přesouvá do Karlových Varů, kde na hráče čekají skromnější podmínky. Navíc si Slávisté budou muset dávat ještě větší pozor na Skuhravého s Kumstátem, kteří budou na větším domácím kluzišti ještě nebezpečnější. „Určitě to pro ně bude výhoda, stejně jako každé domácí prostředí v play-off. Budeme si je muset víc pohlídat a oba zápasy zvládnout,“ dodal Klepiš na závěr.

Reklama

Související témata: