Hlavní obsah

Třinec pravděpodobně povede trenér Stavjaňa

TŘINEC

Trenéra Břetislava Kopřivu na lavičce extraligových hokejistů Třince s velkou pravděpodobností vystřídá Antonín Stavjaňa. Pětačtyřicetiletý kouč, který po této sezóně skončil v Trenčíně, dal Ocelářům předběžný příslib, ale smluvní záležitosti jeho angažmá se teprve budou projednávat.

Článek

"Na základě ústní dohody, kterou s Antonínem Stavjaňou máme, se v květnu bude jednat o podobě jeho trenérské smlouvy. Zatím jsme ale nic nepodepsali a neuzavřeli," řekl ČTK mluvčí Ocelářů Ivo Pullmann.

Stavjaňa už v Třinci před šesti lety působil. Mužstvo dovedl z osmého místa základní části do čtvrtfinále, v němž však nestačilo na pozdějšího mistra Spartu. Bývalý reprezentační obránce poslední sezóny zasvětil práci v Trenčíně, se kterým vloni získal stříbro a letos vypadl v semifinále se Slovanem, i když v sérii vedl 3:1 na zápasy. Hned poté klub oznámil, že v příštím ročníku už Stavjaňa u týmu nebude.

Jisté je, že Třinec z pozice hlavního trenéra dále nepovede Břetislav Kopřiva, který by se mohl vrátit k juniorům. Jiří Juřík s Alešem Machem naopak zůstanou na postech asistentů. V kádru Ocelářů by měla nadále působit i brankářská dvojice Martin Vojtek - Roman Čechmánek, na nové smlouvě se naopak klub podle zákulisních informací nedohodl s útočníkem Lubomírem Korhoněm.

Reklama

Související témata: