Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Ml. Boleslav 0:3Boleslav druhé utkání baráže na ledě Ústí vyhrála a srovnala stav série

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. 0 : 1
45. 0 : 2
45. 0 : 3

ÚSTÍ NAD LABEM

Druhé utkání baráže o extraligu vyšlo v neděli lépe Mladé Boleslavi, která vyhrála na ledě Ústí nad Labem 3:0, a srovnala tak stav série na 1:1. Hosté rozhodli o výhře zlepšenou hrou a větší aktivitou, kterou korunoval v první třetině Tomáš Sýkora. V závěrečné části přidali Středočeši další dvě branky. Třetí zápas je na programu v úterý 15. dubna na boleslavském ledě.

Článek

Mladá Boleslav poučena z pátečního nezdaru vstoupila do druhého utkání baráže mnohem aktivněji a odměnou jí byla branka hned na začátku druhé minuty. Tomáš Sýkora se z prostoru pro vhazování trefil mezi betony Petra Přikryla. V páté minutě namazal jeden z ústeckých zadáků přímo na hokejku Tomáše Nouzi, ale hostující útočník trefil jen Přikryla.

Ústečtí Lvi měli problémy s aktivní hrou Středočechů a v osmnácté minutě mohli inkasovat podruhé. Pavel Šebesta nevyužil laxního přístupu domácích beků, když si jeho výjezd zpoza branky domácí brankář pohlídal. Filipa Šindeláře nahradil v brance Středočechů Martin Růžička, ale v první třetině neměl příliš práce. Slovan si během nevytvořil prakticky žádnou vyloženou příležitost ke skórování, a do šaten tak šli Boleslavští se zaslouženým náskokem.

Sedm minut po začátku druhé části si vypracovali šanci ke skórování Lvi, ale bekhendový pokus Pavla Janků vytěsnil Růžička mimo. Domácí měli s boleslavským důrazem problémy a velkou možnost odskočit na dvě branky měl ve 32. Lukáš Handlovský v oslabení. Přikryl jeho střelu s problémy vyrazil mimo nebezpečí. O minutu později naopak zahrozil Slovan. Špirko s Novákem si vyměnili za brankou puk, druhý jmenovaný si najel do ideální pozice před brankoviště, kde mu Špirko naservíroval přesný pas, Novák však střelu nasměroval doprostřed brány.

Boleslav nasměroval k výhře Lukáč

Ve 35. minutě přišla další tutovka domácích. Jan Klobouček ve stejné pozici jako před minutou Novák nedal, Růžička včas sklapl betony. Koncert neproměněných příležitostí zakončila ve druhé části Boleslav šancí Schnabela. Richard Král zavezl puk do útočného pásma, našel hostujícího beka, který tváří v tvář Přikrylovi nedotáhl blafák do úspěšného konce.

Na počátku třetí dvacetiminutovky vzal definitivní naděje Slovanu v přesilové hře pět na tři obránce Jozef Lukáč, jehož rána od modré se zastavila až v brance. Snížit mohl ve 44. minutě Jiří Hašek, ale dorážku z bezprostřední místnosti si Růžička pohlídal.

Na výborném výkonu mladoboleslavského brankáře ztroskotal také o minutu později Jiří Zeman, jenž v přesilové hře dvakrát ostřeloval hostující svatyni, červené světlo však zůstalo zhasnuté. Tečku dal zápasu dvě minuty před koncem po individuální akci Nikola Gajovský a zvýšil na 3:0. Série se tak za stavu 1:1 na zápasy přesouvá do Mladé Boleslavi, kde je v úterý na programu třetí duel.

Slovan Ústečtí Lvi - Mladá Boleslav 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. T. Sýkora (Lukáč), 46. Lukáč (Drábek), 58. Gajovský. Rozhodčí: Minář, Kubeš - Guth, Rittich. Vyloučení: 11:8, navíc Krajči (Ústí nad Labem) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 6500 (vyprodáno). Stav série: 1:1.
Ústí nad Labem: Přikryl - A. Novotný, Zápotočný, Zeman, Hořava, Němeček, J. Evan, Pojkar, Vágner - Janků, Pazourek, Káňa - Čaloun, A. Nedorost, Krajči - V. Novák, Špirko, Hašek - Hovorka, Šagát, Klobouček. Trenéři: Votruba a V. Evan.
Mladá Boleslav: M. Růžička - Bauer, Schnábel, Drábek, Lukáč, Mocek, Jindra, Kolafa, Mazanec - Nouza, Král, Gombár - Boháč, T. Sýkora, Šebesta - Fiedler, Mikulík, Eiselt - Gajovský, Rod, Handlovský. Trenéři: Kaňkovský a Gudas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.