Hlavní obsah

Mladá Boleslav vyhrála zaslouženě, uznali Ústečtí Lvi

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem nezvládli v neděli druhé utkání baráže o extraligu na svém ledě a podlehli Mladé Boleslavi 0:3. Zápas se od začátku nevyvíjel pro domácí dobře, když ve druhé minutě překonal Přikryla bývalý hráč Slovanu Tomáš Sýkora. „Rychlá branka nám hodně pomohla a nastartovala nás. Byla to pro nás velká vzpruha,“ řekl po utkání boleslavský forvard.

Článek

Sýkora prolomil čekání Středočechů na branku střelou mezi Přikrylovy betony a domácí zaskočeni aktivitou Středočechů nedokázali pořádně ohrozit hostujícího brankáře Martina Růžičku. Ten naskočil za Filipa Šindeláře, jenž v pátek inkasoval čtyři branky. „V pátek jsme ještě nevěděli, do čeho jdeme. Neměli jsme konfrontaci s extraligou, takže tam byla asi velká bázlivost,“ přiznal Sýkora.

BARÁŽ O EXTRALIGU NA SPORT.CZ
II. utkání, Ústí n. Labem vs. Ml. Boleslav 0:3, stav série 1:1
REFERÁTDruhé utkání na ledě Ústí vyhrála Boleslav
OHLASYBoleslav vyhrála zaslouženě, uznali Ústečtí Lvi

„Trenéři reagovali pár změnami na páteční porážku a posunuli mě do lajny s Bohym (Boháč) a Šebou (Šebesta). Nebylo to ale nic nového. Proti Chomutovu jsme u nich také hráli spolu. Šlo nám to a tak nás trenéři dali opět k sobě. Jsme herně hodně blízcí,“ těšilo střelce úvodní branky. Spokojen byl také brankář Růžička, jenž zneškodnil všechny pokusy Slovanu. „S vychytanou nulou je samozřejmě spokojenost. Souhlasím, že kluci mně hodně pomohli. Výborně jsme bránili a hráli to, co jsme potřebovali,“ doplnil brankář.

Domácí tak nenavázali na páteční výhru, působili velmi odevzdaně a změna herního stylu hostí jim dělala evidentně velké potíže. „Do utkání jsme pod dojmem pátečního vítězství vstoupili strašně vlažně a Boleslav vyhrála naprosto zaslouženě. Hned při druhém střídání jsme dostali gól, což nás zmrazilo natolik, že jsme nebyli vůbec schopní udělat nějakou kloudnou akci,“ litoval asistent trenéra Ústeckých Lvů Vladimír Evan.

Gudas: Zápas probíhal v naší režii

„Hráli jsme velice zodpovědně a bylo to vidět v tom, že jsme Ústí do ničeho velkého nepustili a sami pak potrestali chyby, který nám nabídli. Zápas probíhal v naší režii. Kluci zahráli krásný hokej, který jsme předváděli po celou sezónu a bylo to vidět i na výsledku,“ pochvaloval si Leo Gudas, asistent kouče Mladé Boleslavi.

Nepovedené klání se pochopitelně nehodnotilo příjemně kapitánovi lví smečky Václavu Novákovi. „Byla špatná rozehrávka, vymýšleli jsme hlouposti a bylo to hodně nervózní,“ zlobil se Novák. „Oni trochu změnili taktiku a šli po nás víc. Možná nás to zaskočilo,“ připustil třiatřicetiletý útočník Ústí.

Reklama

Související témata: