Hlavní obsah

Hokejový Liberec oznámil jméno trenéra pro příští dvě sezony

Praha

Ve své premiérové sezoně na pozici hlavního kouče Bílých Tygrů je v extralize dovedl k Prezidentskému poháru pro vítěze základní části, proto vedení libereckého hokejového klubu nemělo sebemenší důvod přistupovat k jakékoliv změně. Severočeši v úterý odpoledne oznámili, že se s padesátiletým trenérem Patrikem Augustou dohodli na nové dvouleté smlouvě.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér Patrik Augusta prodloužil s Libercem smlouvu o dva roky.

Článek

„Jsem velmi rád, že jsme se domluvili na další dvouleté spolupráci s naším stávajícím koučem Patrikem Augustou. Patrik je nejen skvělý trenér, ale také skvělý člověk a naprosto tak zapadá do strategie a atmosféry naší organizace," prohlásil sportovní ředitel Liberce Filip Pešán, který Bílé Tygry coby hlavní kouč vedl čtyři roky před Augustou, jenž mu v ročníku 2018/19 dělal asistenta.

Patrik Augusta, jenž je synem legendárního českého útočníka a později i veleúspěšného trenéra Josefa Augusty, navíc bude mít od příští sezony větší pravomoci.

„V následujících letech bude mít, kromě svých pravomocí na pozici hlavního kouče, silnější slovo v součinnosti se mnou i při tvorbě kádru. Jeho prvním úkolem v následující sezoně je sestavit realizační tým na období dalších dvou let a podílet se na stavbě kádrů pro nadcházející sezony," upřesňuje generální manažer Liberce Ctibor Jech.

V uplynulé sezoně, která byla kvůli pandemii koronaviru předčasně ukončena uprostřed rozehraného předkola play off, byl Augustovým asistentem Jiří Kudrna. O podobě celého trenérského realizačního týmu budou Bílí Tygři informovat v nejbližších dnech.

Před Libercem působil Augusta v extralize ve funkci hlavního trenéra v sezoně 2017/18 v Mladé Boleslavi, jen dva měsíce po startu ročníku byl ale odvolán.

Reklama

Související témata: