Hlavní obsah

Mladá Boleslav má další posilu - slovenského útočníka Barinku

MLADÁ BOLESLAV

Nováček hokejové extraligy z Mladé Boleslavi má další posilu, kterou je zkušený slovenský útočník Peter Barinka, jež naposledy hájil barvy Třince. Jednatřicetiletý hráč ve čtvrtek podepíše s klubem dvouletou smlouvu, která se v případě okamžitého sestupu zpět do první ligy mění v kontrakt pouze na jeden rok.

Článek

"Ještě jsme hledali hráče, který je schopný dávat góly a Peter to v loňské sezóně, především v play-off, prokázal. Měl by být útočníkem, který se bude výrazně podílet na koncovce," řekl sportovní ředitel klubu Jaromír Šindel pro klubový web.

Barinka je již jedenáctou letní posilou Mladé Boleslavi. Odchovanec trenčínského hokeje působí v české nejvyšší soutěži od roku 2003, kdy přišel do Zlína. S ním se hned radoval z titulu a po třech úspěšných sezónách zamířil zpět na Slovensko, ale po roce byl zpět. Ve Zlíně zahájil i minulý ročník, ale po 14 duelech se přesunul do Třince. Celkem odehrál v uplynulé sezóně včetně play-off 45 zápasů a nasbíral 19 bodů za 12 gólů a sedm asistencí.

Podle Šindela se jedná v této době o poslední posílení týmu. "Teď budeme stabilizovat kádr. Chceme mít vytříbenou sestavu do 26. srpna, kdy hrajeme v Plzni," uvedl.

Reklama

Související témata: