Hlavní obsah

Loňský start je minulostí, letos Kladno zatím válí

KLADNO

Před rokem získali hokejisté Kladna za celou první čtvrtinu extraligy pouhých osm bodů a živořili na chvostu tabulky, letos mají po dvou zápasech nové sezóny na kontě už bodů šest a jsou na opačném pólu. Se vstupem do nového ročníku mohou být po výhrách v Liberci a doma proti Znojmu maximálně spokojeni, teď doufají, že jejich úspěšná série bude pokračovat i nadále.

Foto: Jan Tauber (HC GEUS OKNA Kladno)

Útočník Kladna Martin Procházka se spoluhráči

Článek

"Loňskou sezónu máme za sebou, teď koukáme jen před sebe," tvrdí brankář Miroslav Kopřiva, hrdina pátečního zápasu se Znojmem, ve kterém vychytal čisté konto. "My jsme se i loni cítili dobře, jenže to mužstvo bylo rozpadlý, měli jsme spoustu zraněných hráčů. Proto se nám tehdy začátek nevyvedl," připomněl důvody špatného rozjezdu loňské sezóny útočník Martin Procházka.

Procházka byl při parádičce s Paterou už mimo osu  

Pokud Kladno v neděli porazí v normální hrací době doma i Třinec, bude mít už o bod víc, než loni po celé úvodní čtvrtině. "Samozřejmě, že když se nám povede v první čtvrtině udělat co nejvíc bodů, tak bude mužstvo v lepší pohodě. Ale je důležité,  abysme šli zápas od zápasu a sbírali bod po bodu," zůstává při zemi Procházka, jenž byl proti Znojmu autorem nakonec vítězné branky.

Společně s parťákem Pavlem Paterou přivedli znojemské obránce do rozpaků akcí ze čtrnácté minuty. Cestou k brance si několikrát prohodili mezi beky puk tak, že akce skončila u Procházky, který osamocen zády k brance ještě tečoval Paterovu přihrávku těsně vedle. "Pár takových věcí při tréninku zkoušíme, ačkoliv v zápase to často vyjde úplně jinak. Tohle se povedlo, ale já už jsem byl pak trochu mimo osu, takže jsem to tečnul moc nahoru," usmíval se Procházka.

Bělohlav: Většinou dávám takovýhle šmudly

Na začátku druhé třetiny už ale levé křídlo elitního kladenského útoku skórovalo ze samostatné akce a druhý gól přidal ve třetí části Radek Bělohlav. Znojemského gólmana Trvaje překvapil zasunutím puku zpoza svého postavení za brankou. "Viděl jsem, že je brankář rozhozený. Nebylo komu přihrát a mohl jsem buď vyjet a nebo to zkusit právě přes záda. Já většinou dávám takovýhle šmudly," okomentoval svůj střelecký úspěch další veterán kladenské sestavy.

Trenér Zdeněk Müller může být zatím každopádně spokojen a před novináři vypočítával hlavní faktory prozatímního úspěchu. "Fyzicky jsme lépe připraveni než loni, máme hned od začátku dva kvalitní brankáře, a Skrbek tvrdí muziku v obraně," pochvaloval si. Pavel Srkbek a Petr Tenkrát jsou však v Kladně jen dočasně, po pár zápasech zamíří do Švédska. "Bude to znát, ale do té doby nám doufám pomohou ke spoustě bodů," zakončil Procházka.

Reklama

Související témata: