Hlavní obsah

Chyběl nám lepší pohyb, rmoutilo Vlasáka

OSTRAVA

Viktor Ujčík, střelec první vítkovické branky v nedělním zápase hokejové extraligy proti Plzni, měl jasno. „Vyhráli jsme, protože nás podržel brankář a skvělou práci odvedla checking-line, nasazená na obávaný první Strakův útok,“ jmenoval hlavní důvody vítězství domácího týmu nad dosud neporaženými Západočechy.

Foto: HC Lasselsberger Plzeň

Tomáš Vlasák

Článek

„ Věděli jsme, že nás čeká pořádná šichta, vždyť Strakův útok vstřelil v prvních pěti kolech více gólů než celé naše mužstvo,“ vykládal po zápase Radim Hruška, jehož útok psů obranářů měl za úkol udržet elitní formaci Plzně na uzdě.

Základní úkol jeho řady zněl: dva útočníci měli napadat hluboko ve středním pásmu, další hlídat prostor mezi beky. „Jsem rád, že jsme proti tak skvělým hráčům obstáli,“ hřálo Hrušku i jeho křídla Treilleho a Krenželoka.

Tah trenéra Hadamczika s checking line dokonale vyšel. Strakova formace si poprvé v sezóně ani nebrnkla. „Byli jsme nějak zatavení. Celému mužstvu chyběl pohyb,“ posteskl si Tomáš Vlasák, levé křídlo plzeňského prvního útoku. „Brzy jsme zjistili, že na nás budou hrát kluci se speciálním úkolem. Byli dobří, ale my jsme jim to hodně ulehčili.“

Reklama

Související témata: