Hlavní obsah

Slavia zůstává neporažena, Mladá Boleslav poprvé naplno bodovala

PRAHA

Hokejisté Slavie Praha nedopustili v 7. kole O2 extraligy překvapení a porazili Zlín 6:2. Mladá Boleslav si v úterý připsala první tři body za výhru v Třinci 5:3, hattrickem se blýsknul Roman Tomas. Karlovy Vary vyhrály ve Znojmo 3:1, Sparta zvládla duel na Kladně 4:1. Liberec pokračuje ve špatných výkonech a nestačil na Vítkovice 0:4, Plzeň veze výhru 4:2 z Litvínova.

Článek

Dvě třetiny se v duelu Slavie a Zlína zdálo, že by si Moravané mohli z Prahy odvést body, když byl stav 2:2. V závěrečné třetině však domácí smetli svěřence Zdeňka Venery čtyřmi góly a překvapení nedopustili. Dva góly zaznamenal v dresu sešívaných Roman Červenka.

Mladoboleslavští poprvé v sezóně naplno bodovali. Středočeši porazili domácí Třinec 5:3. K zisku tří bodů se nováček soutěže přiblížil již po první třetině, kterou vyhrál 3:1. Ve druhé části sice Oceláři snížili po brance Melichárka, ale v závěrečném dějství korunovali výhru z ledu soupeře Handlovský a hattrick završil Roman Tomas.

Karlovarští se oklepali z porážky od Slavie na vlastním ledě a ve Znojmě zdolali Orli 3:1. Duel rozhodla především první formace Západočechů, když úvodní branku vsítil Petr Kumstát a ve druhé části přidal další trefu spolu s Václavem Skuhravým. Znojemští korigovali deset minut před koncem Čachotským.

Sparta loupila na Kladně

Kladno nestačilo na Spartu, které podlehlo 1:4. Pražané vstoupili do utkání lépe a po první třetině vedli zásluhou letních posil Davida Výborného a Michala Broše. Ve druhé části sice svěřenci Zdeňka Müllera snížili gólem Martina Procházky po obligátní spolupráci s Pavlem Paterou a Radkem Bělohlavem, na více však nedosáhli. Za Spartu se navíc trefili Ručinský a druhý gól v zápase zaznamenal Výborný.

V herní mizérie pokračuje Liberec, který doma podlehl Vítkovicím 0:4. V první třetině inkasovali Severočeši dvakrát, ve druhé a třetí dvacetiminutovce přidali hosté další dvě pojistky a připsali si tři body. Moravané tak navázali na domácí výhru s Plzní.

Nezaváhal ani zatím nejlépe střílející celek ligy Plzeň. Z Litvínova si veze tým okolo kapitána Martina Straky výhru 4:2. Hostující forvard překonal obranu Severočechů jednou a na stadiónu Ivana Hlinky se k němu přidali také Matějovský, Kracík a Vampola. Za domácí se trefila posila černožlutých navrátilec Viktor Hübl a Peter Jánský.

Hokejová extraliga, 7. kolo:
Pardubice - Č. Budějovice 2:1ON-LINE
Třinec - Ml. Boleslav 3:5ON-LINE
Branky: 13. Melichárek, 23. Balej, 43. Pavelek - 6., 8 a 50. Tomas, 18. Nouza, 41. Handlovský.
Litvínov - Plzeň 2:4ON-LINE
Branky: 26. Hübl, 48. Jánský - 11. Matějovský, 19. Kracík, 30. Vampola, 55. Straka.
Liberec - Vítkovice 0:4ON-LINE
Branky: 8. Burger, 20. Krstev, 22. Petrovický, 48. Ujčík.
Znojmo- Karlovy Vary 1:3ON-LINE
Branky: 50. Čachotský - 18. Kumstát, 21. Skuhravý, 39. Kumstát.
Kladno - Sparta Praha 1:4ON-LINE
Branky: 22. Martin Procházka - 12. D. Výborný, 17. Broš, 37. Ručinský, 57. D. Výborný.
Slavia Praha - Zlín 6:2ON-LINE
Branky: 3. Micka, 29. Bednář, 41. a 57. Červenka, 42. Hruška, 56. Sklenář - 9. Rachůnek, 15. Leška.

Reklama

Související témata: