Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 5:2Liberec potřetí za sebou prohrál, tentokráte na ledě K. Varů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Košťál 1 : 0
11. Bílek 2 : 0
36. Nedorost 2 : 1
38. Kumstát 3 : 1
48. Zaťovič 4 : 1
49. Zucker 5 : 1
50. Vantuch 5 : 2

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili v 8. extraligovém kole Liberec 5:2 a v domácím prostředí tak uspěli po předešlých dvou porážkách. Hosté prohráli potřetí za sebou a k bodovému zisku jim nepomohl ani návrat brankářské jedničky Milana Hniličky do sestavy.

Článek

Pozornost uzdraveného Hniličky vyzkoušel hned v první minutě Košťál, liberecké následně zatlačila do defenzivy Kristkova formace. Na konci 9. minuty dostal dva menší tresty liberecký Rapáč, jenž vysokou holí zranil Bílka a domácí jeho faul maximálně potrestali.

První dvouminutovku oslabení hostů ukončil už po 16 vteřinách Košťál, který nekompromisně skóroval po nezištné přihrávce Kumstáta. Domácí využili i pokračující početní výhodu, když po učebnicové akci a přihrávce Skladaného nezaváhal Bílek. Domácí tak mohli hrát v klidu, diktovat tempo hry a zkoušel pozornost Hniličky. V 15. minutě se však musel předvést i jeho protějšek Mensator.

Ve 21. minutě nevyzrál na Mensatora Bartoviče. Ve 27. minutě připravil Mudroch šanci pro Kristka, ale Hnilička předvedl výborný zákrok. Na druhé straně se ve výtečné šanci objevil liberecký Blatný, ale domácí gólman se vyznamenal. V polovině zápasu moc nechybělo, aby skóroval Němec. Více vzruchu bylo ale před Mensatorem. Proti Jirušovi ještě domácí jednička stihla zasáhnout, ale čtyři vteřiny poté, co naskočil na led vyloučený Zaťovič, Nedorost snížil na 2:1.

Liberec ve druhé třetině přidal, ale ve 38. minutě při hře čtyři na čtyři zajistil Kumstát Energii opět dvoubrankové vedení Energie. Čtvrtý gól mohli postoupně přidat Prošek, Kristek či ve 47. minutě Skuhravého formace, prosadila se ale až čtvrtá útočná řada karlovarských mladíků. Na konci přesné "šachové" kombinace byl Zaťovič. Vedení domácích následně ještě zvýšil Dobroň a Karlovy Vary tak ani nemuselo mrzet, že Vantuch v oslabení snížil na konečných 2:5.

Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 10. Košťál (Kumstát, Jiří Hanzlík), 11. Bílek (Skladaný, Hluchý), 38. Kumstát (Jiří Hanzlík), 48. Zaťovič (Dej, Zucker), 49. Dobroň (Milan Procházka) - 36. V. Nedorost (Podkonický), 50. Vantuch (Kašpařík). Rozhodčí: Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3360.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Jiří Hanzlík, Dobroň, Mudroch, Duben, Grof, Prošek, K. Černý - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Bílek, Skladaný, Hluchý - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Liberec: Hnilička - Harant, Modrý, J. Moravec, Jiruš, Žabka, Zíb, Hunkes, Derner - Bartovič, Kašpařík, Šachl - V. Nedorost, Podkonický, Pletka - Klimenta, Plodek, Blatný - Vantuch, Rapáč, Špaček. Trenéři: Gregor, Čermák a Kapoun

Reklama

Související témata: