Hlavní obsah

Slavia ztratila bod, klopýtla také Plzeň a klesla na druhou příčku

PRAHA

Vedoucí Slavie získala v jedenáctém kole hokejové O2 extraligy dva body z Třince za výhru 4:3 po samostatných nájezdech. Plzeň v pátek prohrála na ledě posledního Znojma 2:3 a porážky Západočechů využily rozjeté Vítkovice, které po dramatickém boji zdolaly Kladno 3:2 a posunuly se na druhé místo. Nováček z Boleslavi si odvezl skalp z Budějovic 4:2, Pardubice si stejným poměrem poradily se Zlínem.

Článek

Vyrovnaného duelu s vítězným  koncem pro hosty byli svědky diváci v Třinci. Slavie se ujala ve Werk aréně vedení již ve druhé minutě zásluhou Romana Červenky. Čekání na domácí gól trvalo do úvodu třetí dvacetiminutovky, kdy Jan Peterek objel branku a zasunul za bezmocného Svobodu.

Z vyrovnaného stavu se však Třinečtí radovali necelou minutu. Chybu brankáře Romana Čechmánka potrestal Červenka druhým gólem v zápase a osmým v sezóně. Další branku přidal za dvě minuty Hruška, a zdálo se, že si Pražané připíší druhé vítězství v řadě. Jenže ve 49. minutě snížil Martynek a v 55. vyrovnal Sekeráš.

Na samostané nájezdy nakonec uspěli sešívaní, když vítěznou penaltu proměnil Jaroslav Bednář a zajistil svému týmu alespoň dva body.

Orli se odpoutali z posledního místa

Poslední Znojmo se vybičovalo proti Plzni k výbornému výkonu a vyhrálo 3:2. Vítěznou branku zaznamenal v polovině utkání Tomáš Demel dorážkou za Romana Málka. Orli tak po pěti porážkách zaznamenali první tři body a odpoutali se ode dna, kam spadl o skóre Třinec.

Vítkovice vyhrály i šestý zápas v řadě, když porazily Kladno na jeho ledě 3:2. Naopak Středočeši pošesté v řadě neuspěli. Plný bodový zisk a posun na druhé místo před tabulky před Plzeň zajistil necelých pět minut před vypršením řádné hrací doby Jiří Burger.

Nováček soutěže ze sebe již shodil počáteční deku a z ledu Českých Budějovic si odvezl tři body za vítězství 4:2. První třetinu vyhrála Mladá Bleslav 2:0 díky brankám mladíků Gajovského a Roda. Ve druhé části Mountfield sice snížil dorážkou Vydareného, avšak hosté přidali tříbodové pojistky v podání Tomase a Čecha.

Pardubice šly od počátku duelu se Zlínem za třemi body. V první třetině překonali obranu hostí Cetkovský s Janem Starým. Druhý jmenovaný přidal další gólový zápis utkání v 57. minutě, když zvyšoval již na 4:1. Na konečných 4:2 upravil sedmatřicet sekund před koncem Ivan Rachůnek.

Hokejová O2 extraliga - 11. kolo:
Třinec - Slavia 3:4 PP.on-line
Branky: 42. Peterek, 49. Martynek, 55. Sekeráš - 2. a 42. Červenka, 45. Hruška, rozh. nájezd Bednář.
Znojmo- Plzeň 3:2on-line
Branky: 7. Bičánek, 29. Demel, 41. Erat - 22. Vlasák, 46. Vampola.
Kladno - Vítkovice 2:3on-line
Branky: 20. Bělohlav, 49. M. Procházka - 13. Hruška, 18. Svačina, 55. Burger.
Č. Budějovice - Ml. Boleslav 2:4on-line
Branky: 27. Vydarený, 51. Huml - 10. Gajovský, 13. Rod, 38. Tomas, 47. Čech.
Pardubice - Zlín 4:2on-line
Branky: 16. a 57. Starý, 6. Cetkovský, 22. Pivko - 38. Linhart, 60. Rachůnek.

Reklama